Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zo Šumavy do Tatier v plnej zbroji

Thursday, 02. 05. 2019 - 14:58, Public relations   

Zo Šumavy do Tatier v plnej zbroji

ValMez Valašská rally nevyšla podľa predstáv SK DER Rally Teamu. Prvý „opravák“ dostal Roman Odložilík s Martinom Turečekom so Škodou Fabia R5 na Rally Šumava, ktorá je zapísaná ako druhé podujatie Majstrovstiev Českej republiky v rely.

A opäť prišlo na rad povestné šťastie, ktorého kúsok potrebujú aj tí najlepší a najlepšie pripravení. Všetko to začalo piatkovým premenlivým počasím. Rovnako, ako veľa ďalších posádok, doplatili chalani na zlú voľbu pneumatík, s ktorými nedokázali konkurovať špičke. Siedme miesto pred sobotným pokračovaním nebola najhoršia východisková pozícia, ale určite to nebolo to, čo si tím určil ako cieľ a na čo reálne aj má. Vzhľadom k situácii bol plán na sobotu jasný. Zrýchliť. Hneď druhý meraný úsek dal trpkú bodku za celou snahou. Prasknuté koleso a chalani došli do cieľa so stratou. A aby toho nebolo málo, hneď v ďalšom sobotnom meranom úseku ich pred rozbitým retardérom zastavili usporiadatelia a dostali pridelený čas. A práve tie pridelené nebývajú najlepšie. Aj tí najväčší bojovníci a srdciari by stratili minimálne časť motivácie. Na najvyššie priečky sa za týchto okolností dalo už iba pozerať. Ako Roman povedal: „Siedme miesto nie je úplne to, čo by sme chceli, čo sme očakávali. Šťastie je ale vrtkavé a konkurencia je silná. A hlavne je to šport. Gratulujem však všetkým, ktorí dosiahli cieľ. Predsa len, to je to najdôležitejšie. S fanúšikmi sa vidíme na Rallye Tatry.“ Roman s Martinom nastúpia na štart Rallye Tatry s číslom 6 na svojej Škode Fabia R5.

Michal Bobko;dsc3337-2705-1.jpg

Na Rallye Tatry sa predstaví aj dvojica Jozef „Ďodi“ Béreš a Lukáš Šintal. Ani oni nespomínajú na „Valašku“ práve najlepšie. Množstvo malých chýb, nie príliš šťastné nastavenie vozidla a defekty ich vyradili z bojov o najvyššie priečky. O reparát sa budú snažiť pod Tatrami so štartovým číslom 4. Túto súťaž už obaja chlapci absolvovali niekoľkokrát. Väčšinu meraných úsekov poznajú. Bude však zaujímavé sledovať, ako sa popasujú s dvoma novými, ktoré zaradili usporiadatelia do itinerárov po mnohých rokoch.

Tibor Szabosi;asf-9586-2.jpg

Otázne bolo, či sa divákom predstaví aj novinka z dielne bérešovcov. „Apú“ Béreš totiž toho nechcel veľa prezradiť. Dnes je už jasné, že s Vojtom Bačinským sa postavia na štart na úplne novo postavenom Forde Sierra RS Cosworth. Aj keď sú zaradení v triede HK2, je viac ako pravdepodobné, že budú bojovať s vozidlami omnoho mladšími a technicky vyspelejšími. Veď práve to je Apú a Vojto.

Michal Bobko;dsc3143-2514-1.jpg

SK DER Rally Team bude mať svoje zastúpenie aj v triede 3. S Mitsubishi Lancer Evolution IX sa v Tatrách predstaví Dominik Benček s Michalom Tešlom. Táto dvojica má skúseností hlavne z menších súťaží. Ako ich dokážu využiť na tak náročnej súťaži, akou je Rallye Tatry, to sa ukáže až v cieli.

Tibor Szabosi;c30i5575-13.jpg

Na štarte nebudú chýbať ani Krišandovci. Lucia a Matej „Valašku“ nedokončili. Poslušnosť odmietol motor ich Seatu Ibiza GTi. Teraz by už malo byť všetko v poriadku, pripravené a otestované. A teda nič nestojí v ceste tomu, by si napravili chuť do pretekania, aj keď Matej stále každého uisťuje, že neexistuje nič, čo by mu ju dokázalo zobrať.

Michal Bobko;dsc2981-2320-1.jpg

Na záver malá rekapitulácia toho, čo SK DER Rally Team posiela bojovať do Tatier. 2 x Škoda Fabia R5, Mitsubishi Lancer Evo IX, Ford Sierra RS Coswort a Seat Ibiza GTi. Veríme, že celá námaha dať dohromady toľko vozidiel nevyjde nazmar. Veríme, že Roman, Martin, Ďodi, Lukáš, Apú, Vojto, Dominik, Mišo, Matej, Lucia a všetci ľudia okolo si odnesú ocenenie za svoju snahu. A rovnako veríme, že potešíme aj vás, fanúšikov motorizmu.

Peter Baran, SK DER Rally Team



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri