Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Zo Silverstone so zmiešanými pocitmi

Wednesday, 05. 10. 2011 - 15:26, Daniel Mandzi   

Zo Silverstone so zmiešanými pocitmi

Slovenský pretekársky tím sa vrátil z britského okruhu Silverstone, kde počas víkendu štartoval na 24-hodinovke Britcar 2011. Po sľubných tréningoch a úspešnej kvalifikácii, keď slovenské Porsche 997 GT3 Cup vyhralo svoju triedu, prišli nešťastné preteky a zlyhanie spojky po 13 hodinách jazdy.

img-4325.jpg

Posádka Miro Konôpka, Sean Edwards (GBR), Scott O˙Donnell (NZL), Teo Myszkowski a Andrzej Lewandowski (obaja POL) išla na Silverstone s odhodlaním dosiahnuť v najväčších vytrvalostných pretekoch na britských ostrovoch slušný výsledok. Tréningové časy a najmä špičkový kvalifikačný výkon Seana Edwardsa, ktorý v tejto sezóne bojuje o titul v Porsche Supercupe, dodávali tímu ARC Bratislava optimizmus. V prvom stinte po štarte sa Edwardsovi podarilo prebojovať na 3. miesto v celkovom poradí. Po striedaní jazdca však Mira Konôpku po dvoch kolách zastavili maršáli v boxoch na technickú kontrolu. V tom momente sa začali neuveriteľné a nevysvetliteľné problémy, ktoré si ani jazdec zo skúsenosťami z vytrvalostnými pretekmi na všetkých kontinentoch, Miro Konôpka nedokáže vysvetliť: „Tomu maršálovi vadila hlučnosť nášho Porsche. Pri technickom preberaní, v tréningoch a v kvalifikácii bolo všetko v poriadku, a tak nerozumiem, prečo mu to začalo vadiť práve v pretekoch. Dosť arogantným spôsobom nám oznamoval, že sme skončili a na naše otázky odmietal odpovedať. Napokon sa to celé skončilo u riaditeľa pretekov, ktorý nám povolil pokračovať v pretekoch. Tie však už boli pre nás stratené, na prvé priečky sme stratili 25 kôl. Som znechutený, že aj takéto veci sa stávajú v krajine, ktorá si hovorí Kolíska  motoršportu a povestný britský zmysel pre fair play dnes vidím trochu inak. Nabudúce budem veľmi uvažovať, či sa oplatí štartovať na týchto pretekoch."

 img-4485.jpg

Posádka aj po tomto extempore pokračovala v stíhacej jazde. Postupne sa z 50. miesta prepracovala až na 13. priečku celkového poradia a 2.miesto v triede. Po 13 hodinách však Porsche ARC Bratislava zradila spojka a tak sa garáž slovenského tímu definitívne zavrela.

ARC Bratislava

img-5439.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri