Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zeman s Konfalom pridali ďalšie víťazstvo v RRP v Moldave

Monday, 07. 10. 2024 - 11:40, Miroslav Majláth   

Zeman s Konfalom pridali ďalšie víťazstvo v RRP v Moldave

Po Rally Dobšiná, kde Zeman s Konfalom brali víťazstvo v rámci seriálu Regionálny Rally Pohár, rovnaké umiestnenie sa im podarilo dosiahnuť aj v rámci premiérovej Rosenberg 1. Rally Moldava 2024.

 

Tibor Szabosi

ZEKO Racing Team, ktorý spoločne Stanislav Zeman a Ján Konfal s vozidlom Renault Clio Rally5 reprezentujú, postavil na štart Rosenberg 1. Rally Moldava 2024 aj súťažnú posádku Miroslav a Peter Pollágovci s vozidlom Suzuki Swift 1,3 GTi 4x4. Obe súťažné posádky čakala nová súťaž, ale aj ďalšie súboje v rámci Regionálneho Rally Poháru ako aj seriálu MiniRally Cup 2024.

Tibor Szabosi

„Sme už nažhavení na štart, keďže aj v triede, aj celkovo je s kým bojovať. V priebežnom poradí triedy X2 v RRP sme na prvom mieste a samozrejme aj tu chceme pozbierať čo možno najviac bodov, ale určite chceme dôjsť až do cieľa. Takže naša jazda musí byť síce opatrná, ale zároveň aj rýchla. Asi to bude dosť rýchla súťaž, sú na trati dlhé rovinky, ale aj dosť uskákané, takže jednoduché to nebude,“ povedal Stano Zeman pred štartom súťaže.

Tibor Szabosi

V prípade Stana Zemana a Jána Konfala dopadla súťaž výborne. Po tom ako sa tešili z víťazstva vo všetkých štyroch rýchlostných skúškach, samozrejme v rámci Regionálneho Rally Poháru, v cieli zaslúžene brali celkové víťazstvo, ale aj víťazstvo v triede X2.

Tibor Szabosi

„Postupne sme získavali náskok, aj keď spočiatku som si nebol celkom istý víťazstvom, keďže sme išli na spálených brzdách po Dobšinej a nové nám z francúzska do štartu neprišli. Ľutujem , že som vôbec odštartoval s vedomým, že brzdy už vlastne nemám. Ale potom to začalo naskakovať a v cieli z toho bolo viac ako dvadsaťdva sekúnd, čo bolo super. Poviem pravdu, súťaž sme si poriadne užili a sme spokojní,“ doplnil Stano Zeman v cieli súťaže.

Tibor Szabosi

Druhá posádka Zeko Racing Teamu, ktorú tvoril otec Miroslav a syn Peter Pollágovci sa v Moldave predstavila s vozidlom Suzuki Swift 1,3 GTi 4x4.

Tibor Szabosi

„Je to rovnako ako všetky doterajšie súťaže pre nás nové, v tomto prípade však sú trate neskutočne rýchle a v každej zákrute nás môže čakať nejaké prekvapenie. Takže sa budeme snažiť ísť čo možno najrýchlejšie, ale zároveň aj opatrne aby sme niekde niečo nevyparatili. Musím povedať, že obaja máme pred traťou veľký rešpekt, čo je na jednej strane dobre, len sa bojím aby nás to zbytočne nebrzdilo,“ oznámil pred štartom Miro Pollág.

Tibor Szabosi

Po štarte Miro s Petrom oproti súperom v podstate ihneď strácali. Dôvodom boli nesmierne rýchle trate, ktoré Swiftu vďaka slabučkému motoru vôbec nesadli. Ich snaženie nakoniec zastavila v treťom teste vysunutá poloos z prevodovky. Vďaka nej vytiekol z prevodovky olej a preto nemalo význam ďalej pokračovať.

Tibor Szabosi

ZEKO Racing Team čakajú teraz dva voľné víkendy a následne štart na Rally Liptov. V prípade Stana a Jančiho aj s novými brzdami a v prípade Mira s Petrom s opraveným autom.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri