Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Zasa extra prístup FIA k Vettelovi

Wednesday, 02. 11. 2016 - 00:46, Ľuboš Kašický   

Zasa extra prístup FIA k Vettelovi

Za vulgarizmy, ktoré používal pilot Ferrari počas GP Mexika trest nebude.

Počas mexickej veľkej ceny sa nemecký ex-šampión, ktorý ťažko znáša, že jeho Ferrari je nekonkurencieschopné, nadával priamo do vysielačky na Maxa Verstappena a naprázdno neobišiel, ani riaditeľ pretekov, Charlie Whiting.

FIA preto konečne zvažovala kroky proti nezrelému a priskoro dospelému Nemcovi. Skôr, než stihla zareagovať, tak sa Sebastian Vettel, na radu svojho šéfa, uvedomil a začal sa kajať. Po pretekoch zašiel osobne za Charliem Whitingom a ospravedlnil sa. Následne napísal list aj prezidentovi FIA Jeanovi Todtovi, kde sa znova ospravedlnil za svoje nevhodne správanie a sľúbil, že sa spojí aj s Verstapenom, aby sa mu ospravedlnil tiež.

fer4.jpg

Na základe tejto Vettelovej proklamovanej pokory prezident FIA rozhodol, že sa proti pilotovi tímu Ferrari nebude viesť žiadne disciplinárne konanie, no zároveň bolo zdôraznené, že odteraz sa v podobných prípadoch bude postupovať nekompromisne.

r10-3.jpg

Každopádne sa tu však natíska otázka, či by takto FIA postupovalo, keby nešlo o štvornásobného majstra sveta Vettela, ale napríklad o Rusa Kvyata. Odpovedzte si už sami.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri