Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Z Ostrej Lúky na Jankov Vŕšok

Tuesday, 04. 11. 2008 - 13:53, T. Szabosi   

Z Ostrej Lúky na Jankov VŕšokZáver kopcovej sezóny očami Igora Drotára.

SEAT-URPINER PAV Zvolen – Ostrá Lúka 14.9.2008
JANKOV VŘŠOK Bánovce nad Bebravou - 27.-28. 9 2008


Ako by si charakterizoval deň strávený na "kopci" hneď po konaní rely v Tatrách ?

Igor Drotár:

Po Tatrách sme odchádzali do Zvolena na Ostrú Lúku s veľmi dobrým pocitom, kde nás čakalo ďalšie z podujatí pretekov do vrchu. Tak trošku mierne unavený sme prišli nad ránom do Zvolena, po týchto dvoch dňoch závodenia ale zase výborne rozjazdený samozrejme s tým, že na Ostrej Lúke sme boli minulý rok a de facto nemali sme možnosť trénovať ani tu trať si nejako pripomenúť. V nedeľu ráno prvá tréningová jazda bola doslova tréningová, lebo som sa spamätával a snažil som si v mysli vybaviť čo nasleduje na trati počas jazdy.

Milan Malecký;dsc_0445_small.jpg

Prakticky celkom dobre to dopadlo, nemali sme žiadny technický problém aj keď v poslednej štvrtej jazde v nedeľu som bol po celom dní trocha unavený a čo je typické pre kopce čakanie a málo jazdenia a moje reflexy a únava s predošlých dní piatkového a sobotňajšieho závodenia v Tatrách, plus streda a štvrtok tréningy, jednoducho bolo toho veľa a sem-tam sa vľúdila nejaká maličká chybička. Moje reakcie neboli sto percentné a vybehol som troška aj mimo trať, čo sa nakoniec ukázalo ako veľmi zaujímavé, lebo niektorý diváci to pochopili ako štýl mojej jazdy a pritom to bola náhoda.

Tibor Szabosi;1t1u8703.jpg

V podstate to čo sme chceli sme aj dosiahli, zvíťazili sme v triede a v absolútnom poradí sme boli na štvrtom mieste.

S podujatia sme odchádzali s veľmi dobrými pocitmi aj s rely ako aj s kopca, spokojnosť z jazdenia tak aj výsledkov.

Po návrate domov sme sa začali pripravovať hneď na ďalšie automobilové preteky do vrchu Jankov Vŕšok.

Tibor Szabosi;img_0746.jpg


Posledným podujatím MSR sa konali automobilové preteky do vrchu Jankov Vŕšok. Ako sa ti darilo?


Igor Drotár:

Jankov Vŕšok sme absolvovali, tak ako všetky kopce bez najmenšieho problému s dobrým pocitom. Povedal som si, že nejdem robiť nejaký super výsledok ale chcem sa trošku zoznámiť s autom vo veľkých šmykoch a zároveň aj pozabávať troška obecenstvo pretekou, dá sa povedať že celý kopec som prešiel v jednom veľkom šmyku čo sa ľuďom veľmi páčilo a koniec koncov aj mne sa to veľmi páčilo. Bola to uvoľnená a bezprostredná jazda a aj časy a umiestnenie neboli najhoršie.

Tibor Szabosi;img_1131.jpg

Obrovskou inšpiráciou viesť WRC bokom po trati, bolo vidieť prichádzať ľudí do nášho depa s radosťou v očiach, kde si pýtali plagáty ktoré som im podpisoval a chvíľami som mal pocit veľkého pretekára.

V podstate tento pocit vo mne vyvolali ľudia, ktorým som rozdal 800 plagátov a z toho 300 podpísaných.

V triede sme zvíťazili a v celkovom hodnotení sme obsadili veľmi slušné štvrté miesto.

Tibor Szabosi;img_1530.jpg

Na konci tohto preteku nás to posunulo smerom hore v záverečnom hodnotení, aj keď sme neabsolvovali všetky preteky, lebo sa nám kolidovali s rely súťažiami.

V sezónne 2008 automobilových pretekov do vrchu sme obsadili 5. miesto v celkovom hodnotení Majstrovstiev Slovenskej republiky, 1. miesto v skupine A, 3. miesto v kategórii produkčné vozidlá.

Miro Relovský





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri