Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Yeti v dvoch podobách zamieril aj na slovenský trh

Thursday, 09. 01. 2014 - 21:45, Ivan Václavík   

Yeti v dvoch podobách zamieril aj na slovenský trh

Len pred pár dňami sme odprevadili do histórie rok 2013 a už je tu prvá aktivita, ktorá môže rozhýbať trh s automobilmi na Slovensku. Dôkladne prepracovaný model Škoda Yeti je totiž od dnešného dňa k dispozícii aj pre slovenských fanúšikov značky s okrídleným šípom. Obľúbené kompaktné SUV je prvýkrát v ponuke v dvoch dizajnových variantoch.

skoda-yeti-ii-01g.jpg

Elegantná, štýlová verzia City je ideálna do mesta, kým verziu Outdoor ocenia najmä dobrodružnejšie povahy. Pre nedočkavých je pripravený Deň otvorených dverí (10. januára) a vo vybraných lyžiarskych strediskách na Slovensku od 11. januára seriál podujatí s názvom Škoda Snow Show 2014.

skoda-yeti-ii-02g.jpg

Najlacnejší model Škoda Yeti 1,2 TSI vo výbave Active, s výkonom 77 kW (105 k), štartuje u dílerov na úrovni 13 999 €. Yeti Outdoor je k dispozícii s príplatkom iba 170 eur. Populárnu verziu 4x4 môžete získať už od 17 639 €, pričom oba varianty ponúka Škoda aj v akčných výbavách Smile a Mont Blanc.

skoda-yeti-ii-3289g-1.jpg

Zástupcovia značky Škoda na Slovensku sa rozhodli v netypickom teplom počasí pre riskantný ťah - uviedli inovovaný model Yeti priamo na klzisku pod holým nebom. Do histórie tak zapísali prvú tlačovú konferenciu v netradičných podmienkach. A prekvapenie sa vydarilo dokonale, akcia na klzisku v historickom centre Bratislavy, spestrená kreáciami troch šarmantných krasokorčuliarok, pútala pozornosť nielen motoristických novinárov, ale aj okoloidúcich.

skoda-yeti-ii-03g.jpg

„Zvolili sme tento netradičný koncept, pretože model Yeti sa ideálne hodí do mestskej džungle, no nezľakne sa ani žiadneho povrchu mimo spevnených komunikácií. Yeti patrí k najobľúbenejším kompaktným SUV na Slovensku. Len minulý rok sme predali zákazníkom takmer tisíc vozidiel. A celkovo od roku 2009 ich bolo okolo 4 000. Sme presvedčení, že nový Yeti bude mať u zákazníkov i fanúšikov SUV ešte väčší úspech. Je to štýlový, bezpečný a technicky vyspelý automobil," hovorí Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko. Obdivuhodná bola nielen jeho dobrá slovenčina, ale aj korčuliarsky výkon (viď foto vyššie).

skoda-yeti-ii-3290g-1.jpg

Najväčšou novinkou modernizovaného modelu Škoda Yeti je premiéra dvoch v úvode spomínaných individuálnych dizajnových línií: Yeti City a Yeti Outdoor. Medzi hlavné viditeľné rozdiely patria odlišné prvky v prednej a zadnej časti, napríklad svetlá LED. Nárazníky, bočné ochranné lišty a prahy sú v mestskej verzii lakované vo farbe karosérie, kým v prípade variantu Outdoor sú bočné lišty a prahy z čierneho plastu. Ten ponúka v sériovej výbave strieborné kryty vonkajších spätných zrkadiel, oplastovanie predného a zadného nárazníka a tiež integrované predné hmlové svetlá.

skoda-yeti-ii-3292g-1.jpg

Pre oba nové varianty Škody Yeti je k dispozícii sedem motorov, auto predávajú s pohonom predných alebo všetkých kolies (prostredníctvom spojky Haldex piatej generácie), v kombinácii s mechanickou prevodovkou alebo 7° prevodovkou DSG. Okrem toho má Yeti druhej generácie nové kolesá z ľahkých zliatin a nové interiérové ​​prvky, ako napríklad trojramenný volanty, nové látky, dekory a moderné technické vybavenie. Ako prvé auto značky Škoda môže byť Yeti na želanie vybavený parkovacou kamerou.

skoda-yeti-outdoor-054g.jpg

Súčasťou sériovej výbavy najlacnejšieho modelu Škoda Yeti Active s manuálnou prevodovkou a motorom 1,2 TSI 77 kW (105 k) sú, okrem iného, aj systém elektronickej stabilizácie ESC vrátane ABS, brzdového asistenta a regulácie preklzu, ďalej štyri airbagy, centrálne zamykanie, elektrické ovládanie predných okien, či elektricky nastaviteľné vonkajšie spätné zrkadlá. Škoda Yeti Outdoor je v ponuke vo všetkých verziách vybavenia s príplatkom iba 170 eur.
Mimoriadne obľúbená verzia s pohonom všetkých kolies Škoda Yeti 4x4 vo verzii Active je k dispozícii od 17 639 € - so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a výkonným motorom 1,8 TSI s výkonom 118 kW (160 k).

Akčný model Yeti Smile s manuálnou prevodovkou a motorom 1,2 TSI 77 kW/105 k je v cene od 16 349 €; navyše má klimatizáciu s mechanickou reguláciou, rádio s CD a MP3, diaľkové ovládanie centrálneho zamykania, tempomat, elektricky vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá, palubný počítač, tónované sklá, ochranné bočné lišty vo farbe karosérie a predné hmlovky.

skoda-yeti-outdoor-056g.jpg

Akčný model Mont Blanc s manuálnou prevodovkou a motorom 1,2 TSI 77 kW/105 k je v ponuke za 18 549 €. V porovnaní s výbavou Ambition má navyše predné hmlovky s funkciou Corner, rádio s CD, MP3 a štyri ďalšie reproduktory vzadu, ako aj vyhrievanie predných sedadiel, trojramenný multifunkčný kožený volant, malý kožený balík, Maxi Dot displej, automatickú klimatizáciu Climatronic, zadné parkovacie senzory a 17-palcové disky z ľahkých zliatin.
Špičkovou verziou je model Škoda Yeti L&K. Skratka L&K (Laurin&Klement) - ako je všeobecne známe - odkazuje na zakladateľov českej automobilky. Prepracovaný Yeti sa opäť predstaví aj vo verzii GreenLine, ktorá je šetrná k životnému prostrediu. Škoda Yeti 1,6 TDI 77 kW/105 k GreenLine s pohonom predných kolies má päťstupňovú manuálnu prevodovku. Kombinovaná spotreba je 4,6 l nafty na 100 kilometrov, emisie CO2 iba 119 g/km.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri