Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

WSR: Gonda vezie z Nürburgringu 18. miesto

Monday, 20. 06. 2011 - 15:01, Daniel Mandzi   

WSR: Gonda vezie z Nürburgringu 18. miesto

Výborné 18. miesto vybojoval 17-ročný Richard Gonda v 3. podujatí Eurocup Formula Renault 2.0, ktorý je súčasťou prestížnej World Series by Renault (WSR).

Slovenský talent vo farbách českej stajne Křenek Motorsport dokázal na nemeckom Nürburgringu v nedeľňajšom druhom preteku vylepšiť o desať priečok svoj sobotňajší výsledok.

Copyright free;21c.jpg

Sobotňajší program sprevádzalo nevyspytateľné počasie v aprílovom duchu. Vietor a striedanie jasnej oblohy s mrakmi a občasným dažďom znepríjemňovali podmienky všetkým jazdcom. Prvému preteku predchádzala polhodinová kvalifikácia rozdelená na dve skupiny kvôli veľkému počtu pretekárov. Richard sa predstavil v prvej skupine a počas 15 minút sprevádzaných žltými i červenými vlajkami mal merané iba tri kolá. Čas 2:00,189 ho zaradil do 15. radu na štartovom rošte.

Copyright free;img-6719-1.jpg

Po vydarenom štarte sa Gonda posunul o dve pozície vpred na 26. priečku. V cieli bol klasifikovaný na 28. mieste. Sobotňajšie dianie na Nürburgringu komentoval takto: „Dnešok bol veľmi náročný a výrazne ovplyvnený počasím. V rannej kvalifikácii sa mi podarilo odísť tri čisté kolá, okruh bol z väčšej časti vlhký a vyžadoval veľa pozornosti. V preteku som veľmi dobre odštartoval a posunul som sa o pár miest dopredu. Potom som po dobehnutí ďalšieho súpera dostal v zákrute hodiny a vzdialil sa mi. V ďalšom priebehu som ešte zvádzal súboje s jedným zo súperov, ktorého sa mi nakoniec podarilo poraziť." Prvý pretek vyhral Frijns nasledovaný Sainzom jr. a Natom.

Copyright free;pt1b3257.jpg

Nedeľná ranná kvalifikácia sa išla v daždi, nad traťou viali žlté i červené vlajky. Richard sa rovnako ako v sobotu kvalifikoval do 15. štartového radu. Bol vyhlásený mokrý pretek a dážď robil jazdcom problémy - hneď po štarte došlo k havárii. Na trať vyšiel safety car. Po reštarte okruh postupne vysychal, vpredu krúžili s výrazným náskokom Sainz junior s Kvyatom. Za nimi sa tvrdo bojovalo o každú pozíciu.

Copyright free;img-6543.jpg

„Neodštartoval som najlepšie, ale v prvom kole som sa dostal pred niekoľkých súperov. V ďalších okruhoch sa pozície ustálili. Absolvoval som množstvo zaujímavých súbojov. V posledných troch kolách bola trať prevažne suchá a pneumatiky na mokro sa prehrievali, takže som strácal priľnavosť. S tým sa však museli vyrovnať všetci," zveril sa Richard Gonda, ktorý sa dokázal vyhnúť všetkým kolíziám a nakoniec preťal cieľovú čiaru na kvalitnom 18. mieste.

Copyright free;img-6584-1.jpg

„Celý nedeľný pretek som si užíval. Podarilo sa mi dosiahnuť výsledkového maxima v tejto sezóne - napriek zlému počasiu po celý víkend. Všetko dopadlo super, formula fungovala bez problémov. Za to chcem poďakovať celému tímu,"dodal spokojný Richard Gonda.

Tomáš Svoboda

Copyright free;img-6405-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri