Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Scéna pre národné šampionáty na jednom okruhu

Wednesday, 22. 06. 2011 - 20:14, Ivan Václavík   

Scéna pre národné šampionáty na jednom okruhu

Maďarský autoklub organizuje nadchádzajúci víkend na Slovakia Ringu preteky šampionátu FIA - Zóna strednej Európy. Okrem toho budú na štarte aj pretekári v rámci národných šampionátov Slovenska, Maďarska a Poľska, ako aj niektorí českí pretekári, ktorí sú v nich klasifikovaní.

Tibor Szabosi;t2c8074.jpg

Je to nová myšlienka, o ktorej s motoristickými novinármi pohovorili predseda okruhovej komisie Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ) a aktívny pretekár Miroslav Konôpka a riaditeľ organizačného tímu a člen okruhovej komisie Zsolt Bertalan. Keďže v jednotlivých krajinách strednej Európy nie je veľa pretekárov a motoristický šport je finančne mimoriadne náročný, rozhodli sa spojiť sily a organizovať spoločné preteky, v ktorých každá krajina vyhodnotí svojho šampióna. Táto sezóna je nultá, aby sa nová myšlienka ujala v širšom rozmere a od roku 2012 by mal odštartovať prvý ročník pretekov spoločných národných šampionátov. Predpokladá sa, že k iniciátorom sa pridajú i Česko, možno Rakúsko, Slovinsko, Bulharsko....

Petr Frýba;fryb9362.jpg

Prezident Medzinárodnej automobilovej federácie FIA Jean Todt podporuje združovanie národných šampionátov, a to je povzbudením aj pre organizátorov nultého ročníka pretekov na prvom slovenskom autodróme už tento víkend 25. - 26. júna.

Tibor Szabosi;co8c2362.jpg

Celkovo je prihlásených 120 pretekárov v rôznych kategóriách - najväčšie zastúpenie majú Maďarsko (56), Slovensko (23), Rakúsko (20), Česko (17), traja pretekári nastúpia s poľskou licenciou. Dramatické súboje sa dajú očakávať v pretekoch cestovných áut s objemom motora do dvoch litrov, kde je medzi 27 štartujúcimi aj šesť automobilov homologovaných pre WTCC (World Touring Car Championship). Nebudú chýbať ani najvýkonnejšie BMW, Porsche a Ferrari. Program vyplnia i preteky menších formulí, Suzuki Swift Cup (rakúski a maďarskí pretekári), Seat Leon V4 Open Cup a atrakciou určite bude Lotus Ladies Cup, v ktorom štartujú šarmantné maďarské pretekárky.

Tibor Szabosi;co8c2651-4.jpg

V sobotu i v nedeľu budú predpoludním tréningy a v sobotu odštartujú preteky o 12,20 h, respektíve v nedeľu o 11,00 h. Od 15,20 sú naplánované vytrvalostné preteky na dve hodiny. Diváci sa teda môžu tešiť na pekné súboje rýchlych áut.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri