Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Winter cup v srdci Šariša

Monday, 26. 11. 2012 - 09:59, Daniel Mandzi   

Winter cup v  srdci Šariša

Ani nadchádzajúce zimné mesiace nezostanú bez motoristických súťaží, ktoré by mali vyplniť prestávku medzi skončenou a nadchádzajúcou sezónou. Prvé nesmelé kroky má za sebou amatérska súťaž Liqui Moly Winter cup (LMWC), ktorý je určený pre všetkých pretekania chtivých jazdcov na dobre pripravenej a zabezpečenej trati. Podobne ako predchádzajúci ročník, aj ten najbližší sa bude jazdiť na trati v miestnej časti Šalgovík neďaleko Prešova. Táto trať, resp, jej časť bola aj súčasťou rýchlostnej skúšky Rally Prešov konanej v tomto roku.

Tibor Szabosi;co8c8528-5.jpg

Organizátorom a hlavným garantom trojdielneho seriálu Liqui Moly Winter cup je Slovakia Rally System, ktorý sľubuje inovovanú trať. Prvé kolo trojdielnej zimnej amatérskej rely, ktorá vtiahla do svojho vnútra aj ostrieľaných pretekárov rely bude na programe začiatkom decembra (9. 12. 2012), druhé (13. 1. 2013) a záverečné tretie (10. 2. 2013). Jazdu v zimných podmienkach si všetci účastníci pochvaľovali a už teraz si želajú aby sneh a ľad bol už počas prvého kola.  Ostatný ročník Winter cupu naplnil očakávania organizátorov ako aj jazdcov, keď na každom podujatí sa ich zišlo viac ako päťdesiat a ukázali divákom pekné prejazdy na snehu a ľade. Liqui moly Winter cup postavil silný pilier súťaže, ktorá predpokladáme bude  mať svoje pokračovanie aj v budúcnosti a zaplní prázdne miesto v zimnom kalendári. Podujatia  v rámci LMWC sa ako jazdci môžu zúčastniť osoby, ktoré dovŕšili 18 rokov a sú držiteľmi vodičského preukazu skupiny B. Spolujazdcami musia byť rovnako osoby staršie ako 18 rokov, pričom nemusia vlastniť vodičský preukaz. Co-pilot vo vozidle nie je povinný.

Tibor Szabosi;co8c8608-4.jpg

Podľa slov organizátorov súťaž je otvorená pre všetky sériovo vyrábané osobné vozidlá s objemom do 3500 cm3. Môžu byť aj bez EČ a bez TP, v tomto prípade sa na nich môže jazdiť len po uzavretej trati. Je zakázané použitie pneumatík s hrotmi alebo reťaze na pneumatiky. Bojovať sa bude v siedmich kategóriach vrátane absolutného poradia a súťaže teamov. V tomto roku sa z celkového prvenstva tešil Tomáš Ondrej, druhý skončil Igor Drotár a tretia priečka patrila ďalšiemu jazdcovi rely Radovi Moznerovi. Dá sa predpokladať, že spomínaná trojica nebude chýbať na štarte súťaže, ktorá je výborným spestrením zimných mesiacov. „V každom prípade záujem jazdcov aj divákov o zimnú súťaž nás potešil a naše poďakovanie patrí aj majiteľom priemyselného parku v Šalgovíku, kde sme mohli pripraviť trať. Musím priznať, že v ostatnom ročníku sa nám všetko nevydarilo podľa predstáv, keď počasie na prvom nebolo klasicky zimné, no našli sme aj ďalšie rezervy ktoré chceme v najbližšom ročníku eliminovať. Trať je situovaná tak, aby ju zvládli všetci účastníci, veď tieto preteky sú určené hlavne pre mladých a začínajúcich jazdcov, ktorí zvažujú sa zapojiť do niektorého zo seriálov súťaží rely," prezradil jeden z organizátorov Igor Drotár.

Tibor Szabosi;co8c8541-4.jpg

Už v najbližších dňoch nájdu záujemcovia tejto súťaže na stránka www.wintercup.srs.sk všetky potrebné informácie, ako aj zvláštne ustanovenia ktoré sú alfou a omegou trojdielneho seriálu Liqui mola Winter cup.

(glo)

Liqui Moly Winter cup

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri