Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Winter cup klope na dvere

Friday, 07. 12. 2012 - 16:43, Daniel Mandzi   

Winter cup klope na dvere

Sneh ani mráz nie sú prekážkou pre tých, ktorým učarovala rely a svojmu koníčku i veľkej vášni sa dokážu venovať počas celého roka, počas slnečných dní, dažďa. Presvedčili sme sa o tom počas uplynulých dvoch ročníkov zimnej súťaže, ktorú všetkým pretekania chtivým jazdcom i amatérom pripravil organizátor Slovakia Rally System. Ich snaha vyplniť prestávku medzi sezónami sa stretla s veľkým záujmom jazdcov i divákov, čo len utvrdilo partiu okolo skúsených jazdcov a organizátorov Vlada Bánociho a Igora Drotára, aby pripravili pokračovanie tejto zimnej súťaže so zimným názvom LIQUI MOLY WINTER CUP.

Tibor Szabosi;co8c8073-5.jpg

Len nedávno sa uskutočnilo pomyselné zamykanie automobilovej sezóny počas Auto show na Slovakia ringu, no už túto nedeľu sa môžu priaznivci rely tešiť na tretí ročník winter cupu. Podobne ako predchádzajúce dva je situovaný v priemyselnom parku Šalgovíka pri Prešove  má tri samostatne hodnotené podujatia, ktoré sa uskutočnia v decembri, januári a februári, kedy spoznáme meno nového alebo staronového víťaza. Prvý diel seriálu winter cupu 2012/13  je na programe už počas najbližšej nedele čiže 9. decembra a zdá sa, že bude mať skutočne zimné podmienky. Táto  súťaž potvrdzuje veľký záujem súťažiacich vyskúšať si jazdu na snehu a ľade na zabezpečenej trati. Aj teraz majú organizátori na prvý diel tretieho ročníka prihlásených takmer 70 jazdcov, pričom posledná možnosť prihlásiť je ešte aj v deň súťaže do deviatej hodiny.

Tibor Szabosi;co8c8480-7.jpg

Zoznam prihlásených je pestrý a môžeme v ňom okrem iných nájsť meno Igora Drotára, ktorý sa predstaví na Škode Fabia WRC a v uplynulom ročníku skončil na druhom mieste. Rovnako je tam tretí  Rado Mozner, ktorý si túto priečku vybojoval so sériovým mitsubishi lancer evo X. Teraz by sa mal predstaviť s deviatkovým myšiakom. Víťazstvo si vyjazdil Tomáš Ondrej, ktorý sa opäť posadí do myšiaka. „Samozrejme že som mal z víťazstva radosť a zároveň to bol aj záväzok do sezóny. Ten som splnil, keď som vyhral triedu 3. Teraz ma čaká obhajoba na winter cupe a už sa teším na prvé podujatie.  Očakávam, že súperi mi nič nedarujú a urobia všetko aby mi sťažili pozíciu. Beriem to ako výzvu a zároveň aj prípravu na novú sezónu," prezradil Tomáš Ondrej. Jazdiť sa bude na časti rýchlostnej skúšky z tohtoročnej súťaže Rally Prešov, keď jazdci absolvujú iba časť v areáli priemyselného parku.

Tibor Szabosi;co8c8593-4.jpg

„Trať sme sa snažili trocha zmeniť oproti tej čo bola vlani. Som rád, že tieto preteky majú pozitívny ohlas medzi jazdcami a priaznivcami rely a vôbec sme to nečakali. Naším zámerom bolo dať príležitosť začínajúcim relystom vyskúšať si súťažné podmienky v inej ako letnej sezóne. Teší nás, že štartové pole má nielen týchto súťažiacich, ale aj ostrieľaných jazdcov rely. Aj preto ma Liqui Moly Winter Cup vizitku ako sa hovorí vážnych pretekov. Na druhej strane nejde nám o výsledky, ale skôr dobre si zajazdiť na snehu a potešiť uzimených divákov. Verím, že nám zostanú naklonení aj teraz a v nedeľu budú lemovať zaujímavé miesta na trati," vyslovil svoje želanie jeden z organizátorov Igor Drotár. Na záver len dodajme, že štart prvej z troch plánovaných eresiek bude okolo 10.00 h a celkového víťaza ako jednotlivých tried (bojovať sa bude v štyroch a rovnako aj súťaží tímov) spoznáme okolo 16.00 h.

Tibor Szabosi;co8c9224-8.jpg

logo-11.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri