Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Vyjadrenie k rozhodnutiu riaditeľa súťaže Rally Eger - Suspenzia

Wednesday, 06. 04. 2011 - 18:43, Daniel Mandzi   

Vyjadrenie k rozhodnutiu riaditeľa súťaže  Rally Eger - Suspenzia

Súťažiaci: L Racing s.r.o., Osloboditeľov 569, 04941, Krásnohorské Podhradie IČO: 36599701

Posádka súťažného vozidla št. č. 24 Ján Lipták - Ján Slovák

 

VEC:    Vyjadrenie k rozhodnutiu riaditeľa súťaže Rally Eger - Suspenzia

Nasledovné vyjadrenie podávam za náš tím ako jeho zástupca, ako aj poškodený a to z nasledujúcich dôvodov.

Po skončení súťaže Rally Eger pri čakaní na záverečný prejazd rampou nám bolo oznámené, že sa máme dostaviť na riaditeľstvo súťaže a vyplatiť pokutu za prekročenie rýchlosti na prejazdoch. Keďže sme si pozreli dostupné materiály, došli sme k názoru, že uvádzané pokuty sú neopodstatnené, bez dôkazového materiálu. To znamená že nebola doložená fotodokumentácia (miesto, dátum, čas a rýchlosť), plus ďalšie údaje k meraniu rýchlosti.

Takmer 100% časť dotknutých posádok sme sa zhodli na jednej veci - ako sme mohli byť pokutovaný bez dôkazových materiálov, s tým, že pokutu sme ochotný zaplatiť ale až po predložení patričných dôkazových materiálov. Ako dôkaz zo strany riaditeľstva súťaže bol výpis štartovných čísiel a výška pokút na hárku formátu A4, čo sa ako dôkaz nedá právne použiť.

Pýtam sa, prečo osoby nami zvolené, ktoré majú zastávať naše záujmy pracujú proti nám. Ich konanie o tom nasvedčuje z nasledovných bodov:

1. Obvinenie bez predloženia relevantných dôkazových materiálov
2. Neoprávnené uloženie pokuty
3. Neopodstatnené a unáhlené uloženie trestu
4. Návrh zo strany predstavených (SAMŠ) - aby sme my dokázali našu nevinu... Z toho mám pocit, že sa porušuje ústavný zákon SR

Nakoľko celá suspenzia prebehla s vážnymi procesnými chybami, navrhujem urýchlene zvolať mimoriadne zasadnutie rally komisie za účelom prehodnotenia daného problému za účasti dotknutých posádok a súťažiacich. Zasadnutie považujem za nutné a bezodkladné, čím sa predíde právnym konaniam a finančným škodám.

Trest vyvodený bez relevantných dôkazov je neopodstatnený. Preto navrhujem suspenziu zrušiť, následne sa ospravedlniť dotknutým osobám. V opačnom prípade budem celú túto vec považovať za šikanáciu.

Na záver ešte otázka. Vážení zamýšľate sa nad budúcnosťou motoristického športu? Nakoľko takéto konanie smeruje k jedinému bodu - likvidácii.

 

Za pochopenie Vám ďakujem

Ostávam s pozdravom. Ján Lipták



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri