Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Výborné druhé miesto pre Sorda, prekvapivé siedme pre Campanu

Thursday, 26. 01. 2012 - 16:37, Katarína Ďurecová   

Výborné druhé miesto pre Sorda, prekvapivé siedme pre Campanu

Na Rallye Monte Carlo bude určite tím Mini spomínať v dobrom. Dani Sordo dokázal pre Mini získať ďalšie, už štvrté, pódiové umiestnenie a zahanbiť sa nenechal ani Pierre Campana, ktorý pre túto rally nahradil Krisa Meeka. Campana síce získal sedačku druhého továrenského Mini WRC len vďaka peniazom, ale v Monaku ukázal, že okrem peňazí mu nechýba ani talent a po veľmi peknom výkone získal prekvapivé siedme miesto.

„Nemali sme žiadne problémy. Včera (v štvrtý deň rally) som síce na tratiach trochu zaspal a stratil tak nejaký čas v porovnaní s Petterom (Solbergom), ale s výsledkom som spokojný. Je to výborné umiestnenie pre mňa i pre tím. Myslím, že kľúčovým bodom bolo rozhodnutie o tom, aké pneumatiky použijeme v tretí deň, keď bol na RS12 sneh. Petter tu na mňa stratil nejaký čas a to bolo veľmi dôležité. Ak mám byť úprimný, tak my sme potom išli už naozaj opatrne a on bol naopak veľmi rýchly. Ak by nebolo tejto rýchlostnej skúšky, tak by to bolo skutočne tesné. Získať  druhýkrát druhé miesto pre môj nový tím je skutočne veľmi dobré", vyjadril sa bezprostredne po príchode do cieľa rally Dani Sordo.

Vladislav Maschl;dsc-2376.jpg

Siedmy Pierre Campana sa o Rallye Monte Carlo vyjadril: „Bola to pre mňa fantastická Rallye Monte Carlo a vďaka Mini WRC tímu si z nej odnášam veľa cenných skúseností. Šoférovať Mini John Cooper Works bola radosť. Rally som začal opatrne, ale postupne som si začal čoraz viac veriť a zlepšovať sa, čo bolo vidno napríklad na mojom výkone v RS12 a na rýchlostných skúškach štvrtého dňa. Na Power Stage sme mali problém s posilovačom riadenia, ale to už neznamenalo žiadnu zmenu pre náš celkový výsledok a ja som hrdý na to, že som svoje prvé body vo WRC získal s týmto tímom. Bolo to len moje tretie podujatie vo WRC a som spokojný. Za túto príležitosť nedokážem Mini dostatočne poďakovať a dúfam, že sa na rýchlostných skúškach majstrovstiev sveta objavím tak skoro, ako to len bude možné."

K výkonu Pierra Campanu sa vyjadril veľmi pochvalne i šéf Prodrivu David Richards: „Pierre mňa i celý Mini WRC Team svojim inteligentným prístupom, rýchlosťou na tejto náročnej rally,  na jeho iba treťom podujatí za volantom WRC špeciálu, skutočne ohromil. Pre mladého jazdca nie je ľahké prísť do továrenského tímu a byť rýchly a konzistentný počas celej súťaže, ale to je presne to, čo Pierre dosiahol. Fakt, že získal cenné body pre Mini na prvom podujatí sezóny, pridáva na jeho kredite ešte viac."

Vladislav Maschl;dsc-1959.jpg

Nový šéf tímu Mini Dave Wilcock zhodnotil úvodné podujatie sezóny z pohľadu tímu Mini takto: „Toto je moje prvé podujatie, v ktorom vystupujem ako šéf tímu, takže zisk druhého miesta na Rallye Monte Carlo s Mini WRC Teamom je skutočne fantastický. Samozrejme, sme extrémne potešení. Všetci sme držali palce tomu, aby záverečná Power Stage už prebehla bez problémov. Dani bol štvrtý najrýchlejší, čo je fajn, i keď sme dúfali v ďalší majstrovský bod ale to, po čom túžite, sa vždy nestane skutočnosťou! Veľmi sa tešíme z výsledku a obaja, Dani i Pierre, odviedli pre tím kus dobrej práce. Celý tím pracoval veľmi tvrdo a tento výsledok si zaslúžime."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri