Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Latvala je napriek havárii optimistický a verí v zisk titulu

Thursday, 26. 01. 2012 - 21:20, Katarína Ďurecová   

Latvala je napriek havárii optimistický a verí v zisk titulu

Jari-Matti Latvala do Rallye Monte Carlo vstúpil výborne. Na druhej rýchlostnej skúške vybral správne pneumatiky, dostal sa do čela a vypracoval si už v úvode podujatia pol minútový náskok. Potom však prišla RS4, kde prepočul časť rozpisu svojho spolujazdca Miikka Anttily, pretože sa príliš koncentroval na trať.  Výsledkom bola havária a koniec v súťaži.

Latvala teda na úvodnom podujatí žiadne body nezískal, čo však pri svojom tohtoročnom cieli, ktorým je zisk titulu majstra sveta, nevidí ako až taký veľký problém: „Všetko bolo pripravené tak, aby pre mňa táto rally skončila veľmi dobre a to je to, čo ma v mojom vnútri zabíja. Teraz však musíme myslieť na titul. Čaká nás ešte dvanásť rally, na ktorých môžeme bojovať o víťazstvo - náš návrat vo Švédsku musí byť veľmi silný", vyjadril sa Jari-Matti Latvala, ktorého video z havárie s následným interview si môžete prehrať po kliknutí na nasledujúcu fotografiu:

Vladislav Maschl;dsc-0881.jpg

Latvalov optimizmus pre zisk  titulu zdieľa i šéf Ford Europe Gerard Quinn: „To, že Jari-Matti skončil v tejto rally tak skoro, bolo pre nás samozrejme veľkým sklamaním, ale pri pohľade na rýchlosť, ktorú ukázal, verím tomu, že táto sezóna bude pre Ford World Rally Team ešte veľmi vzrušujúca."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri