Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Vrcholiaca príprava Martina Kočiho na Rally de Portugal 2015

Monday, 11. 05. 2015 - 20:14, Public relations   

Vrcholiaca príprava Martina Kočiho na Rally de Portugal 2015

V duchu tradícii Martin Koči s Lukášom Kostkom ukončili Veľkou nocou pôstne obdobie. Pre bronzovú posádku Majstrovstiev sveta juniorov v rally JWRC 2014 pôst trval od Rallye Monte Carlo až do prvého poveľkonočného víkendu, ktorý zahájil tohtoročnú rally sezónu v Čechách.

Martin Trenkler;mg-8374-4.jpg 

Kým sa Martin s Lukášom „postili" Styllex motorsport sa dohodol na spolupráci s Peugeot Slovensko, výsledkom čoho je vznik tímu Peugeot Sport Slovakia. Slovenská dcéra slávnej francúzskej matky, predstavujúcej jednu z najstarších i najváženejších dám automobilového športu, vznikla vďaka aktívnej spolupráci športovej centrály so slovenským zastúpením legendárnej značky s levom v znaku.

Martin Trenkler;mg-8327-2.jpg

V záujme podpory štartu mladého Košičana v tohtoročných majstrovstvách sveta WRC2 došlo k spojeniu dvoch legiend. Peugeot, ovenčený piatimi titulmi majstrov sveta značiek a štyrmi titulmi majstrov sveta jazdcov v rally, ktorý je od roku 1907 trvale súčasťou automobilového športu na strane jednej a najstarší i najúspešnejší slovenský rally tím s ôsmimi titulmi absolútnych majstrov Slovenska v rally Styllex motorsport, na strane druhej vytvorili Peugeot Sport Slovakia.

V rámci prípravy na tohtoročnú sezónu sa Martin s Lukášom zúčastnili zahajujúceho podniku tohtoročnej českej rally sezóny. Dobre obsadená Valašská rally nezapočítavala Martina s Lukášom medzi favoritov. Košicko - Zlínska posádka zvíťazila v prvej rýchlostnej skúške a vedúcu priečku priebežného hodnotenia si udržala až do cieľa. Pre Martina Kočiho to znamenalo ďalší medzník v kariére. K početným víťazstvám v kategóriách pridal aj prvé v absolútnom poradí. Stalo sa tak v sobotu 11. apríla podvečer.

V pondelok 13. apríla predpoludním si Martin s Lukášom na dunajskom nábreží v Bratislave po prvý krát siahli na svoje tohtoročné súťažné náradie Peugeot 208 T16 kategórie R5, ktorý spolu s novou stajňou Peugeot Sport Slovakia predstavili na tlačovej konferencii slovenským médiám. Vážnosť situácie zvýraznila prítomnosť riaditeľa zákazníckeho oddelenia Peugeot Sport Laurenta Guyota, ktorý deklaroval, že rozhodnutie podpory Martinovi s Lukášom je založené na dosiahnutých výsledkoch, predovšetkým tohtoročnej Rallye Monte Carlo.

Martin Trenkler;mg-8344-2.jpg

Došlo tak k spojeniu dvoch rodených Slovákov - Trnavčana  Peugeot 208 s Košičanom Martinom Kočim, ktorý sa netajil  nedočkavosťou na prvú jazdu.

Dočkal sa o tri dni neskôr - vo štvrtok 16. Apríla na prašných cestách v okolí maďarského Veszprému. „Peugeot mi od prvého 
momentu veľmi sadol. Oceňujem predovšetkým mimoriadne presné riadenie a jemné radenie" konštatoval slovenský pilot
po prvom dni testu. Druhý deň znamenal pre Maťa Kočiho  splnenie detského sna. Na Lukášove miesto si sadol Martinov idol z detských čias dvojnásobný majster sveta Marcus Gronholm. Doposiaľ posledný svetový šampión značky Peugeot: "Martin má potrebnú rýchlosť a to je dôležité".

Martin Trenkler;mg-8345-2.jpg

Vyvrcholením prípravy na premiéru tria Martin, Lukáš & Peugeot 208 T16 na scéne Majstrovstiev sveta WRC2 koncom mája v Portugalsku bol piatkový štart na ARAD Rally. 150,29 ostrých kilometrov rumunskej šotoliny nápadne pripomína portugalské podmienky. Aktuálne nie len traťou, ale aj teplotami nad 30 stupňov.

Po prvej etape pozostávajúcej z piatich rýchlostných skúšok patrili Martinovi s Lukášom štvrtá priečka absolútneho poradia a starosti s výkonom motora, ktorý v sobotu ráno po prejazde hlbokým brodom predčasne prvú etapu prípravy na Portugalsko ukončil.

Druhá etapa prípravy, pozostávajúca z pre event testu a shake down-u, je plánovaná priamo v okolí Porta a počíta s bezmála stopäťdesiat tréningovými kilometrami.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri