Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vo VC Malajzie double Mercedesu a (ne)úspech Red Bullu

Sunday, 30. 03. 2014 - 12:30, Peter Žila   

Vo VC Malajzie double Mercedesu a (ne)úspech Red Bullu

Prvá tohtoročná ázijská Grand Prix priniesla opäť zaujímavý priebeh

 

 

Dvojité víťazstvo dnes na okruhu Sepang dosiahol tím Mercedes, Lewis Hamilton skončil prvý a víťaz predošlej VC Austrálie Nico Rosberg druhý. Tretie miesto obsadil úradujúci šampión Sebastian Vettel, čím síce ukázal, že Red Bull nie je „na odpis", no jeho tímový kolega Daniel Ricciardo bol dnes najväčším smoliarom.

906458251-2659122932014.jpg

Austrálsky jazdec mal totiž preteky dobre rozbehnuté, väčšiu časť jazdil na štvrtom mieste, no osudnou sa mu stala zastávka v boxoch, pri ktorej sa objavili problémy s upevnením ľavého predného kolesa. Mechanici ho napriek tomu poslali na trať, no prešiel len pár metrov boxovej uličky a museli ho zatlačiť naspäť a koleso pripevniť poriadne. Daniel však počas ďalšieho kola mal problém s utrhnutým predným krídlom, ktoré mu dokonca „dralo" pravú pneumatiku, takže sa v boxoch objavil opäť. Definitívnu bodku za jeho dnešným nešťastím dal 10-sekundový trest Stop & Go, za nebezpečný výjazd z boxov s predtým uvoľneným kolesom, po ktorom Ricciardo svoj monopost už odstavil v garáži.

895024463-1515112932014.jpg

Nádeje na dnešný lepší výsledok dnes „minuli" aj Kimiho Raikkonena (Ferrari), ktorý po kolízíi s Kevinom Magnussenom (McLaren) dostal defekt a musel ísť tak do boxov neplánovane. Dánsky pretekár si poškodil predné krídlo, takže v boxoch sa onedlho ukázal tiež kvôli jeho výmene, no za vzájomnú kolíziu si musel neskôr odpykať 5-sekundovú penalizáciu. Sutil a Gutiérez dnes tiež nedošli do cieľa, čím Sauber dnes dosiahol „dvojité" vypadnutie. No napríklad Sergio Pérez (Force India) do dnešných pretekov ani nenastúpil.

718451081-4822112832014.jpg

Na okruhu Sepang aj dnes bolo „cítiť" súcit s tragédiou letu MH370 malajzijských aerolínií, monoposty mali na sebe rôzne odkazy rovnako ako jazdci na svojich prilbách. Ďalšou Grand Prix je VC Bahrajnu, ktorá sa uskutoční 6. apríla 2014.

race.png

drivers.png

teams.png

Fotogaléria: F1 Malaysian GP: Race TU!



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri