Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Malajzijská pole position pre Hamiltona, druhý Vettel, tretí Rosberg

Saturday, 29. 03. 2014 - 11:45, Peter Žila   

Malajzijská pole position pre Hamiltona, druhý Vettel, tretí Rosberg

Kvalifikácia trvala dve hodiny, hlavnú úlohu v nej zohral dážď

 


Prvé miesto na zajtrajšom štarte Veľkej ceny Malajzie si „vybojoval" pilot Mercedesu Lewis Hamilton, jeho tímový kolega Nico Rosberg bude štartovať tretí. Nemecký tím tak opäť potvrdil, že je momentálne asi najlepším v štartovom poli tohtoročnej F1. Medzi jazdcov Mercedesu sa „vopchal" Sebastian Vettel (Red Bull), ktorý však „prepásol" možno zajazdenia lepšieho času, pretože si zrejme zle vypočítal nájazd do posledného meraného kola pred koncom dnešnej kvalifikácie.

718451081-3624112832014.jpg

Celá kvalifikácia bola dnes „poznačená" silnejším aj slabším dažďom, samotný štart bol odložený až o 50 minút, kvôli veľkej hustote vody na trati. Jazdci preto dnes používali „mokré" aj "prechodné" pneumatiky. Pred koncom prvej časti kvalifikácie mal kolíziu s bariérami monopost Caterham Marcusa Ericssona, kvôli tomu boli v poslednej minúte vyvesené červené vlajky a zvyšných pár sekúnd sa už neodjazdilo a švédsky pretekár bude teda uzatvárať zajtrajšie štartové pole.

untitled-12.png

V druhej časti sme boli svedkami kolízie medzi Kvjatom (Toro Rosso) a Alonsom (Ferrari), ktorí sa akosi „nedohodli" v prejazde jednou zo zákrut a po vzájomnej kolízií musel Rus meniť predné krídlo, Španiel však na svojom monoposte mal zlomený jeden zo závesov predného kolesa, talianski mechanici, však mali dosť času na následnú úspešnú výmenu, pretože kolízia týchto pretekárov opäť „priniesla" červené vlajky.

664974450-47642832014.jpg

Za smoliarov dnes možno označiť aj jazdcov Lotusu, kým Maldonado skončil 17-ty, jeho kolega Grosjean bol len o miesto pred ním. Tím Williams určite chcel tiež viac než 13-te miesto Massu a 15-te miesto Bottasa. Zajtrajšie preteky štartujú o 10:00 nášho času, nezabudnite sa „naladiť" na letný čas, ktorý sa mení práve počas noci zo soboty na nedeľu.

qual.png

Fotogaléria: TU!

TIP: Kde a ako sledovať tréningy, kvalifikácie a preteky F1 2014? TU!



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri