Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Vlado Podmajerský - skutočný víťaz skutočných áut

Thursday, 05. 09. 2013 - 22:55, Martin Trenkler   

Vlado Podmajerský - skutočný víťaz skutočných áut

Ak ste si niekedy povedali, že so svojím domácim Seatom, Volkswagenom, alebo Hondou by ste dokázali pretekať do vrchu, možno nie ste ďaleko od pravdy.

Stačí si dokúpiť povinnú bezpečnostnú výbavu, zbaviť auto zadných sedadiel a možno pridať športovejší výfuk. Zaplaťte nízke štartovné a choďťe na to. Prihlásite sa do tzv. triedy S - sériových áut bez úprav. Jedno je však isté - akokoľvek ste dobrý, s veľkou pravdepodobnosťou si vylomíte pretekársky zub na jednom zdanlivo nevýraznom Peugeote 206. Teda presnejšie 206 RC, ktoré v rukách Vlada Podmajerského vyhralo tohtoročný titul triedy S s objemom motora do 2 000 cm3, ako aj v absolútnom poradí skupiny S. Triedy, ktorá má najbližšie k nám - bežným smrteľníkom.

Jozef Pisch;1t1u7630-3.jpg

Ako jediný Slovák v tejto kategórii skutočných áut absolvoval celú sezónu, vrátane poľských pretekov. Čo je možno najprekvapivejšie - naposledy sedel na štarte pred trinástimi rokmi! Zhrnutie jeho sezóny bolo neprekvapivo stručné:

Ožďany - zvíťazil v sobotu aj v nedeľu

Zaluž - do ďalekého Poľska šiel síce sám v slovenskej triede, avšak aby ste vyhrali, musíte dôjsť najprv do cieľa. Podarilo sa...

Šternberk - napriek zdanlivo silnejším konkurentom si Vlado prichádza po ďalšie „zlato".

Jahodná - najnáročnejšie preteky sezóny: štyria v triede sa po celý víkend zmestili do dvoch sekúnd. Víťaz? Mr. Podmajerský...

Limanowa - nepríjemná trať, zlé počasie, no podobne ako v Zaluži aj tu stačilo dôjsť do cieľa... čo sa samozrejme podarilo.

Dobšinský kopec - napriek kontaktu so zvodidlom mu nič nezabránilo pripísať si ďalšie víťazstvo. Tento triumf mu zabezpečil titul v triede S-2000.

Jankov vŕšok - náročný kopec nad Uhrovcom bol len opakovaním predošlých úspechov tejto sezóny...

Huty - k absolútnemu titulu skupiny S mu chýbalo už len 10 bodov. Víťaznú sobotu vystriedala nedeľňajšia výzva - vôbec dôjsť do cieľa na dažďom zaliatej trati. Dve víťazstvá boli jeho. Po sobotňajšom treťom mieste v skupine S si prekvapivo vybojoval aj absolútny titul v tejto skupine.

Jozef Pisch;1t1u8281-5.jpg

Pred nami je pritom ešte finále na Ostrej Lúke, kde vo vozidle neuvidíme Vlada, ale jeho syna Vlada juniora - v úlohe predjazdca.
Strieborný Peugeot 206 RC s výkonom 130 kW a pohonom predných kolies by Vladovi Podmajerskému mohol priniesť šťastie aj na budúci rok. Načo meniť úspešnú zostavu, s ktorou sa zžil dokonale? Ak máte ambície prerobiť svojho tátoša na preteky, rátajte s tým, že vám nenápadný, strieborný Peugeot bude po celý čas dýchať nebezpečne na chrbát.

Záverečné slovo má Vlado: „Na záver by som chcel poďakovať sponzorom: EBCbrzdy.sk, autodiely-Vimad a Auto Malek a mojej rodine za podporu."

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;gh7p8050-1.jpg

Tibor Szabosi;gh7p8455-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri