Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vitaly Petrov preberá v Caterhame Trulliho miesto

Friday, 17. 02. 2012 - 12:45, Eva Rihová   

Vitaly Petrov preberá v Caterhame Trulliho miesto

Dnes dopoludnia bola potvrdená správa o príchode Vitalyho Petrova do stajňe Caterham. Rodák z mesta Vyborg bol spájaný s touto možnosťou prestupu už pred nejakým časom, napokon sa tak skutočne udialo a kráľovská motoristická trieda F1 tým pádom momentálne prichádza o posledného talianskeho účastníka- Jarna Trulliho, čo bude po prvýkrát od roku 1970. Petrov bude v tíme spolu s Heikkim Kovalainenom.

13432.jpg

" Je to pre mňa vzrušujúci deň. Veľmi by som chcel poďakovať Tonymu, Kamarudinovi a ostatným, ktorí mi umožnili pripojiť sa k tímu. Tento tím mal debut presne v tom čase, keď som do F1 vstúpil aj ja a do budúcnosti s ním treba rátať ako so serióznym súperom. Vášeň a duch, s ktorým Tony a celý tím napredujú je chytľavý a som poctený, že môžem byť toho súčasťou a napomôcť k dosiahnutiu ďalších cieľov pre sezónu 2012 i pre tie ostatné, ktoré prídu. Počas zimy som naozaj tvrdo trénoval a teraz som plne pripravený vrátiť sa späť do kokpitu a zabrať. Z toho čo som doteraz videl, tím spravil ďalší krok v pred a už teraz sa neviem dočkať, kedy ho uvidím na trati v Barcelone. Týmto spôsobom by som chcel zároveň poďakovať všetkým mojim fanúšikom a partnerom za ich podporu a trpezlivosť."

Petrov debutoval v F1 v roku 2010, kedy pretekal za Renault. Rok predtým skončil ako druhý za Nicom Hulkenbergom v nižšej sérii GP2. Jeho najlepším výsledkom je zatiaľ 3.miesto vo VC Austrálie zo sezóny 2011.

9346.jpg

Sklamaný určite odchádza Jarno Trulli, ktorému nepomohla ani platná zmluva pre ročník 2012. 37-ročný Talian sa lúči s F1, kde nepretržite pôsobil už od roku 1997, v tom čase s tímom Minardi. "Chcem poďakovať  Kamarudinovi,Nasarudinovi, Riadovi, Mikeovi, ale hlavne Tonymu a všetkým ostatným v tíme za tie 2 sezóny, ktoré sme spolu absolvovali. Od nuly sme vytvorili slušný F1 tím. Som skutočne hrdý, že som mohol byť jeho súčasťou. Chápem rozhodnutie, ktoré tím spravil a želám im len to najlepšie do novej sezóny."

12060.jpg

Šéf stajne Tony Fernandes potvrdil, že krok vymeniť Jarna Trulliho vôbec nebol ľahký. "  Nebolo vôbec jednoduché prísť s rozhodnutím o nahradení Jarna. Bolo to rozhodnutie, ktoré však prinieslo nový impulz do celého tímu s realistickým pohľadom na svetový ekonomický trh. Jarno má za volantom neuveriteľne prirodzený talent a so svojimi výsledkami a dlhým pôsobením sa zapíše naveky do análov F1. Teraz je však čas začať novú kapitolu v histórii nášho tímu a Vitaly je tou správnou osobou, ktorá nám s tým pomôže." zakončil Fernandes.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri