Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vettel sa ospravedlnil, ďalší trest nedostane

Tuesday, 04. 07. 2017 - 06:57, Ľuboš Kašický   

Vettel sa ospravedlnil, ďalší trest nedostane

V pondelok mal Sebastien Vettel rovných 30 rokov. Na jeho narodeniny si ho predvolala FIA do Paríža, kde musel vysvetľovať svoje počínanie na pretekoch v Baku.


Nemecký šampión prišiel do Paríža spolu so svojim šéfom Mauriziom Arrivabenem (Ferrari). Predstúpili pred komisiu v zložení Graham Stoker (podpredseda FIA pre šport), Peter Bayer (generálny sekretár FIA), Charlie Whiting (riaditeľ pretekov F1) a Laurent Mekies (zástupca riaditeľa pretekov F1 a šéf FIA pre bezpečnosť).

vet05.jpg

Vettel za svoje nešportové správanie sa počas veľkej ceny Azrbajdžanu dostal trest priamo od komisárov pretekov, no FIA zostala znepokojená takýmto počínaním a minimálnym potrestaním. Vec znova prešetrila a Vettela vypočula.

Nemec vyjadril poľutovanie nad svojim počínaním a prijal plnú zodpovednosť. „Hamilton ma prekvapil a ja som do neho narazil. S odstupom času si však myslím, že to neurobil naschvál. Zareagoval som príliš impulzívne a preto sa chcem Lewisovo ospravedlniť, rovnako ako aj všetkým ľudom, ktorí tento šport sledujú. Vôbec som nemal v úmysle Lewisa ohroziť, no teraz chápem, že som spôsobil nebezpečnú situáciu," sypal si na hlavu popol Vettel, ktorý už má deväť trestných bodov za posledný rok! „Ospravedlňujem sa a prijímam s rešpektom dnešné rozhodnutie aj trest uložení komisármi v Baku. Tento šport milujem a som odhodlaný ho reprezentovať spôsobom, ktorý bude príkladom pre budúce generácie."

vet01.jpg

FIA na čele s prezidentom Jeanom Todtom sa na základe Vettelovho prijatia zodpovednosti a ospravedlnenia sa rozhodla týmto celú vec uzavrieť a neprijala voči pilotovi Ferrari ďalšie postihy. Napriek tomu Vettela a Ferrari upozornila, že ak k dôjde k znova k podobnému incidentu, tak bude FIA prihliadať aj na tieto okolnosti.

vet02.jpg

„Šport na najvyššej úrovni je veľmi intenzívnym prostredím v ktorom sa objavujú vášne. Je však povinnosťou špičkových športovcov, aby sa dokázali s takýmto tlakom vyrovnať a správali sa spôsobom, ktorý rešpektuje pravidlá športu. Športovci si musia byť vedomí s dopadom ich správania sa na tých, ktorí ich počínanie sledujú. Sú hrdinami a vzormi pre milióny fanúšikov na celom svete a podľa toho sa musia aj správať," upozornil prezident FIA, Jean Todt a s jeho slovami sa dá len nesúhlasiť.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri