Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Veľká smola pre PG Anderssona a Proton (+ video)

Wednesday, 25. 01. 2012 - 19:34, Katarína Ďurecová   

Veľká smola pre PG Anderssona a Proton (+ video)

Všeobecne podceňovaný tím Proton, ktorý posledné sezóny strávil v IRC, kde nedosiahol žiadny väčší úspech a väčšinou bol rád, ak aspoň jeden z jeho jazdcov videl cieľ súťaže prešiel pre tento rok do SWRC.

Na Rallye Monte Carlo sa od jeho jazdcov Giandomenica Bassa a PG Anderssona toho veľa nečalo. Giandomenico Basso havaroval síce už v prvej RS, ale PG Andersson bol tri RS pred koncom súťaže na vynikajúcom deviatom mieste celkovo a lídrom SWRC, kde na druhého najrýchlejšieho jazdca so špeciálom SWRC Kevina Abbrina mal náskok vyše minúty a trištvrte a od druhého v kategórii SWRC Craiga Breena ho dokonca delila obrovská priepasť v podobe siedmich minút.

V RS16 ale Proton Satria Neo S2000 PG-ho Anderssona z ničoho nič zachvátili plamene a z rally tak musel odstúpiť, čo bola pre Anderssona a celý Proton veľká športová tragédia. O tom, že sa nejednalo len o nejaký menší oheň sa môžete presvedčiť v priloženom videu, ktoré prehráte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu:

Vladislav Maschl;dsc-1703.jpg

Šéf tímu Proton Chris Mellors sa k celej záležitosti vyjadril nasledovne: „Obaja sú v poriadku. Posádka hlásila, že cíti v aute palivo a zrazu uvidela oheň. Oheň nakoniec uhasili, ale boli nútení odstúpiť. O tom, čo presne oheň zapríčinilo, ešte nevieme, ale zistíme to, keď sa dostaneme k autu", povedal bezprostredne po celej veci Mellors.

„Ako si dokážete predstaviť, celý tím je skutočne sklamaný. Po tom, ako skončil Giandomenico mimo trať už v prvej rýchlostnej skúške, PG išiel perfektnú rally a spravil presne to, čo sme od neho chceli. Svoj náskok zvýšil na neuveriteľných sedem minút, ale teraz je po všetkom. Neuveriteľné. Boli sme tak blízko k dosiahnutiu umiestnenia v top 10 a dominantnému víťazstvu v SWRC pri našom prvom štarte v tejto kategórii. Teraz je po všetkom, ale pri našom návrate na ďalšom podujatí budeme ešte silnejší", dodáva Mellors.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri