Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Veľká cena SR v podaní Jula Končeka a Mariana Rajnohu

Wednesday, 28. 08. 2013 - 13:49, Martin Trenkler   

Veľká cena SR v podaní Jula Končeka a Mariana Rajnohu

Uplynulý víkend sa konalo naše najtradičnejšie národné okruhové podujatie na Slovakiaringu. Organizátorom sa podarilo prilákať špičku slovenskej, českej, maďarskej, slovinskej, poľskej, rakúskej okruhovej scény a nechýbal ani líder 2-litrovej európskej triedy zo Srbska Milovan Mikica Vesnić so svojimi kolegami.

Už od voľných tréningov všetci predpokladali napínavé šprintové preteky, nakoľko trať bola neustále plná. V triede do 2-litrov štartovali aj naši 2 zástupcovia - Julo Konček so svojim Vauxhallom Vectra STC a Marian Rajnoha, ktorý sa po roku vrátil na trať so svojou tradičnou zelenou Hondou Civic Type-R, ktorá minulý rok aj s Marianom urobila zopár sált na okruhu Slovakiaringu.

u3c0576.jpg

V piatok absolvovali obaja jazdci po jednom voľnom tréningu - Julo bol na rozdiel od Mariana spokojný, nakoľko nedávno úspešne absolvoval na tunajšom okruhu rakúsky seriál Young-Timer.

Marianovi sa však nepozdávala prevodovka, a tak nasledovalo vybratie prevodovky, vynechanie sobotňajšieho meráku aj preteku a jej opätovné vloženie.

Julo v sobotu ráno vyrazil na trať s obavami, či vôbec bude možné pri počte 47 jazdcov absolvovať aspoň 1 dobré kolo. Nakoniec meraný tréning dopadol dobre a s dosiahnutým časom 2.22.674 bol spokojný a zišiel dolu z trate. Konkurencia sa tu zišla veľmi silná o čom svedčí aj poradie na štarte ako aj dosiahnuté časy, ktoré boli veľmi kvalitné.

u3c3345.jpg

Kým Marian a Honda boli v sobotu v roli divákov, Julo sa postavil na štart na 7 pozíciu a očakával sa napínavý pretek. Pri pohľade z tribúny nebolo vidieť koniec štartového roštu, čo sa ešte nestalo. Po štarte síce Julo prišiel o 2 pozície, ale po odjazdení 10 kôl prešiel cieľom na krásnom 6 mieste, ktoré znamenali zároveň 2. miesto v rámci hodnotenia seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenska a dve 3. miesta v hodnotení Maďarských majstrovstiev a Eset V4 Cupu.

Preteky vyhral Srb Mikica Vesnić pred Csabom Gáspárom a domácim Mirom Horňákom.

„ S dosiahnutým časom v kvalifikácii som bol spokojný, nakoľko na trati bola hustá premávka a ani nebol dôvod priveľmi riskovať. Po štarte som sa snažil držať krok s jazdcami predo mnou, ale predsa len sú to lepšie, silnejšie a hlavne novšie vozy. S poradím v cieli som síce spokojný, ale mrzí ma, že nebolo s kým sa naháňať - minuloročný boj s Patrikom Nemcom sa nezopakoval. Čo ma veru teší najviac, bola účasť v našej triede. Bolo by skvelé, keby sa títo jazdci dokázali stretávať na pretekoch častejšie, aj keď je pravdou, že boli veľké rozdiely medzi prvým a posledným vozidlom." - Julo Konček

Po sobotňajšom vyhlasovaní a vybratí vozidla z uzavretého parkoviska odmietla Vectra naštartovať a nasledovalo vybratie a oprava štartéra. Julo zvládol opravu štartéra a tak sa ráno mohli aj s Marianom vybrať do meraného tréningu. Zatiaľ čo Marian s Hondou krúžil po trati Julo zišiel z trate nečakane v 3 kole dole a ohlásil problém s prevodovkou. Aj napriek tomu si dosiahnutým časom vybojoval opäť 7 pozíciu na štarte. Prevodovku okamžite Julo vybral, ale aj napriek snahe tým nechcel riskovať a tak sa Julo na štart nepostavil a zostal v pozícii diváka.

u3c3985.jpg

U Mariana a jeho Hondy nebol ani tak dôležitý dosiahnutý čas ako to, že všetko funguje tak ako má a postaví sa konečne po roku na štart ozajstných pretekov. Štartovacia pozícia z 29 miesta nebola síce jednoduchá pre Mariana, ale predsa len je dobré, že na nej vôbec stál a pretekal. Samotné nedeľňajšie preteky boli veľmi dramatické, keď okrem požiaru vozidla na trati muselo vyjsť aj bezpečnostné vozidlo a preteky boli skrátené o 2 kolá. Marian prešiel cieľom na konečnom 23 mieste, ale aj napriek tomu si prevzal z rúk riaditeľa pretekov pohár za 3. miesto v rámci hodnotenia seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenska.

Preteky vyhral síce opäť Srb Mikica Vesnić pred Csabom Gáspárom a Petrom Mandelíkom, ale po následnej penalizácii od športových komisárov sa prepadol na 4 miesto a pred neho sa dostal ešte Major Benedek.

MARIAN RAJNOHA -„ Pre mňa nebolo dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa. Ja už veľmi nemôžem pomýšľať na víťazstvá a ten pohár bola pomyslená čerešnička na torte po minulom roku. Som rád, že som tu bol a ešte radšej, že som došiel so svojou zelenou žabkou až do cieľa bez problémov."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri