Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Štefan Rosina úspešne na Veľkej cene SR

Wednesday, 28. 08. 2013 - 11:57, Martin Trenkler   

Štefan Rosina úspešne na Veľkej cene SR

Náš najúspešnejší okruhový pretekár si z víkendovej Veľkej ceny Slovenskej republiky - pretekov cestných automobilov na Slovensku, odniesol v dvojici šprintov jedno víťazstvo a jedno druhé miesto.

Minulovíkendová Veľká cena SR na Slovakia Ringu priniesla množstvo dramatických súbojov, ale aj vážne vyzerajúcich havárií so šťastným koncom. Štefan „Štofi" Rosina sa vážnejším problémom vyhol a zúročil svoje skúsenosti s domácou traťou, ako aj s dôverne známym Lamborghini Gallardo GT3 FL II. Na ňom štartoval týždeň predtým v pretekoch FIA GT Series, a to na rovnakej trati.

mg-3520.jpg

V sobotu Štofi vyhral prvú kvalifikáciu (s časom 2:00,164), no kvôli problémom v komunikácii s komisármi nemal zaregistrované vozidlo. Tak ho posunuli až na jedenástu štartovú priečku. To však mladému Púchovčanovi nezabránilo vyštartovať do prvého šprintu skvele a v priebehu prvých troch kôl bol už vo vedení pretekov. Túto pozíciu si udržal až do konca.

„V sobotu sa mi nepodarilo nájsť jedno čisté kolo bez premávky a v nedeľu som sa prerátal zlou voľbou pneumatík. Kvôli tomu som bol v nedeľňajšej kvalifikácii o šesť desatín sekundy pomalší, ako v sobotu," povedal Štofi.

u3c0978.jpg

Nedeľňajšia kvalifikácia tak nedopadla podľa očakávania (s časom 2:00,768) a červené Lamborghini odštartovalo do druhého šprintu na 10 kôl z 3. miesta. Pred ním stáli v prvom rade Andy Studenič a Michael Vorba, obaja na Ferrari 458 Italia. Po štarte došlo medzi Štofim a Andym ku kontaktu na predné ľavé koleso, čo narušilo celkový balans Lamborghini. Napriek tomu sa Štofi prepracoval dopredu. Preteky na hodinu a pol prerušila vážna kolízia štyroch vozidiel v nebezpečnej šikane z pneumatík. Po reštarte ešte zabojoval a v cieli ho delilo od víťaza Michaela Vorbu len 802 tisícin sekundy.

u3c1172.jpg

Po pretekoch Štefan povedal: „Nie som úplne spokojný, nakoľko som šiel na Slovakia Ring s cieľom pokoriť dvojminútovú hranicu, a tak zajazdiť najrýchlejšie kolo vozidiel GT. Po nedeľňajšom štarte som si poškodil riadenie a to sa odzrkadlilo aj na výsledku. Pre mňa je však podstatnejšie, že som si užil pekný víkend v spoločnosti ľudí z majstrovstiev SR. Som rád, že či už RPD Racing alebo Dino&Co Racing štartujú v týchto majstrovstvách. Skvalitňujú tak triedu, preteky a vlastne šampionát celkovo. Tak isto dávajú šancu jazdcom - či už Andymu Studeničovi a Michaelovi Vorbovi predviesť svoje výkony. Čo sa mňa týka, tak prvý v sobotu, druhý v nedeľu nie je zlý výsledok, aj keď pri troške šťastia to mohlo byť ešte lepšie. S Michaelom sa poznám už od motokár. Aj teraz predviedol v pretekoch vynikajúci výkon," dodal Štofi na záver.

Najbližšie uvidíme Štefana Rosinu na pretekoch FIA GT Series v španielskej Navarre (28.-29.9.), opäť s tímom Lamborghini Blancpain Reiter.

u3c1256-2.jpg

u3c1321.jpg

u3c3120.jpg

u3c3193.jpg

u3c3200.jpg

u3c4044.jpg

u3c4624.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri