Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Veľká cena SR na SLOVAKIA RINGU s hviezdnymi menami aj strojmi

Sunday, 20. 08. 2017 - 21:06, Public relations   

Veľká cena SR na SLOVAKIA RINGU s hviezdnymi menami aj strojmi

Víkendová OMV Maxxmotion Veľká cena Slovenskej republiky preteky cestných automobilov na okruhu ponúkli skvelé preteky, napínavé súboje a prehliadku špičkových pretekárskych strojov.

 

csm-2016-vcsr-endurance-053-7c504f5bef.jpg

Oboje hlavných pretekov v sobotu i v nedeľu vyhral Miro Konôpka, ktorý na Veľkú cenu priniesol ako poďakovanie fanúšikom svoj Ligier JS P217 Gibson. S ním absolvoval v júni 24-hodinovku Le Mans. Bezkonkurenčný prototyp LMP2 tímu ARC Bratislava bol najrýchlejším počas celého víkendu, keď dokázal jazdiť časy na úrovni 1:50 min.

Martin Trenkler;ren9551.jpg

V šprintových pretekoch videli tisícky divákov na tribúnach okruhu neďaleko Orechovej Potône aj krásne súboje špičkových vozidiel GT3. V sobotu na dažďom zmáčanej trati vyhral český jazdec Richard Chlad jr. na Audi R8 LMS Ultra GT3. Druhý bol Poliak Marcin Jedlinski na Porsche GT3 R a za ním prekvapujúco Matej Konôpka zo slovenského tímu ARC Bratislava na Lamborghini Huracán Super Trofeo.

Martin Trenkler;ren8708.jpg

V nedeľu sa už išlo v príjemnejšom počasí a v triede D4+3500 sa tešil Jirko Malchárek na BMW M6 GT3 tímu Racing Trevor. Krásny súboj o 2. miesto zviedol Čech Jakub Knoll na rovnakom vozidle tímu Šenkýř Motorsport s našim Richardom Gondom. Slovák napokon s BMW Z4 GT3 zaútočil v predposlednom kole a bol úspešný.

Martin Trenkler;ren9052.jpg

V Divízii 4 do 2000 cm3 sa v slovenskom šampionáte tešil dvakrát legendárny Július Konček na Vauxhalle Vectra STC.

Martin Trenkler;ren9088.jpg

V sobotu podvečer sa išla aj vytrvalostná dvojhodinovka, ktorá sa započítavala nielen do hodnotenia FIA Trofeje zóny strednej Európy, ale aj do nadnárodného ESET V4 Cupu či ESET Medzinárodných majstrovstiev SR. V náročných pretekoch a premenlivých podmienkach napokon triumfovali vozidlá Lamborghini Huracán ST tímu ARC Bratislava: posádka Matej Konôpka, Zdeno Mikuláško zvíťazila s náskokom jedného kola pred dvojicou Miro Konôpka, Andrej Studenič.

Martin Trenkler;ren8931.jpg

Vrcholné podujatie slovenského motoristického športu si do areálu SLOVAKIA RINGU prišli pozrieť tisícky spokojných divákov, ktorí okrem množstva pretekov mohli zažiť zábavu určenú pre celú rodinu

Martin Trenkler;ren9314.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri