Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Veľká cena SR cestných automobilov hostí až 15 pretekov

Wednesday, 25. 07. 2012 - 10:22, Daniel Mandzi   

Veľká cena SR cestných automobilov hostí až 15 pretekov

Najväčšie automobilové podujatie u nás s dlhou tradíciou, Veľká cena Slovenskej republiky preteky cestných automobilov - ESET RACING WEEKEND, ponúkne tento rok fanúšikom víkend plný kvalitného motoršportu. Od 17. do 19. augusta na návštevníkov okruhu Slovakia Ring pri Orechovej Potôni neďaleko Bratislavy čaká až 15 rôznych pretekov.

Na štart sa postavia najlepší pretekári z celého stredoeurópskeho regiónu so silným zastúpením slovenských jazdcov, ktorí sú v pretekoch na okruhoch v posledných rokoch veľmi úspešní. Podľa reglementu FIA môžu v stredoeurópskej športovej zóne štartovať jazdci z 12 krajín: Rakúska, Bosny-Hecergoviny, Chorvátska, Česka, Maďarska, Talianska, Macedónska, Čiernej Hory, Poľska, Srbska, Slovinska a Slovenska. Práve tieto krajiny budú najpočetnejšie zastúpené počas Veľkej ceny SR.

Tibor Szabosi;co8c6937-2.jpg

Silno obsadené šprintové preteky na 10 kôl ponúknu na Slovakia Ringu súboje držiteľa siedmich trofejí FIA CEZ Mira Konôpku na Porsche 997 GT3 R (ktoré získal v rozmedzí rokov 2000 až 2011) s jeho vyzývateľmi. V hodnotení jeho kategórie nad 3500 cm3 momentálne vedie český jazdec Antonín Herbeck na Pagani Zonda pred Maďarom so slovenskou licenciou Attilom Bártom na BMW Alpina. Miro Konôpka tak doma bude potrebovať víťazstvo, aby sa dostal na dostrel prvej priečky.

Petr Frýba;fryb5923.jpg

V Divízii 4 (tzv. plechové autá) do 2000 cm3 sa môžeme tešiť aj na Mateja Homolu na krásnom BMW 320si WTCC. Ten vlani získal titul majstra Zóny Strednej Európy. V tejto sezóne síce mal iné plány v pohári ETCC, no doma je doma a tak chce útočiť na prvenstvo a odvďačiť sa skvelému publiku za podporu.

Tibor Szabosi;co8c3135-4.jpg

Program sprievodných pretekov bude takisto pútavý. Na štartovej listine seriálu Porsche GT3 Cup Challenge Central Europe sa objavili aj autá poľského tímu Förch Racing. Ten v tomto roku pravidelne štartuje v najrýchlejšej značkovej sérii sveta Porsche Supercup, ktorý sa ide ako súčasť Veľkých cien Formuly 1. Súperom nášho Mateja Konôpku tak budú aj Poliaci Robert Lukas a Mateusz Lisowski, či Nemec Florian Scholze, vo farbách ďalšieho poľského tímu Lukas Motorsport sa predstavia poľskí jazdci Mariusz Miękoś a sympaťák Stefan Biliński. Pestrý štartový rošt doplnia piloti tureckého seriálu Porsche GT3 Challenge, ktorý sme na Slovakia Ringu videli aj v júni počas víkendu MS FIA GT1.

m12-1597-fine.jpg

Veľmi pekné a tiež rýchle vozidlá značky Lotus budú stáť na štartovom rošte seriálov Lotus Cup Eastern Europe a Lotus Ladies Cup. Najmä druhý spomínaný seriál sa oplatí vidieť zblízka na vlastné oči. Vskutku nádherné mladé dámy dokážu dodať paddocku Slovakia Ringu poriadny sexepíl.

Obľúbené vozidlá s dvojlitrovými motormi sa budú preháňať po 5,922 km okruhu Slovakia Ringu aj v ďalších sprievodných pretekoch: Suzuki Swift Cup, Kia Lotos Cup a Bohemia Clio Cup. Absolútne vyrovnané autá sú zárukou tesných súbojov od štartu po cieľ, pričom v druhej jazde sa poradie na prvých miestach otáča. O zábavu teda budete mať postarané, najmä ak zoberieme do úvahy, že nedostatok výkonu motora nahrádzajú títo pretekári príkladnou bojovnosťou. V Bohemia Clio Cupe už v tejto sezóne dokázalo vyhrať preteky 7 rôznych jazdcov! Boj o prvenstvo bude napínavý až do konca.

Josef Hora;mg-8089.jpg

A aby to nebolo počas celého víkendu len o „plecháčoch" so strechou, tak svoje umenie nám ukážu aj pretekári na monopostoch. Formule v Divízii 2 a 3, teda s motormi od 1600 do 2000 cm3 už dokážu Slovakia Ringu zdolávať v naozaj rešpekt vyvolávajúcich časoch. Napríklad Formula Renault 2,0 Slováka Richarda Gondu atakuje magickú dvojminútovú hranicu, čo sa veru nepodarí každý deň ani autám špecifikácie GT3.

Petr Frýba;fryb4206.jpg

Pre viac informácií navštívte stránku www.slovakiaring.sk

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravené Centrum bezpečnej jazdy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb/apartmánov a wellness so saunami a bazénom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri