Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava na 24-hodinovku do Spa

Friday, 20. 07. 2012 - 21:07, Daniel Mandzi   

ARC Bratislava na 24-hodinovku do Spa

Pretekársky tím ARC Bratislava ako jediný tím z krajín strednej a východnej Európy  nebude chýbať ani na najvýznamnejšom GT podujatí tejto motoršportovej sezóny. Na budúci týždeň sa predstaví v nabitom štartovom poli pretekov Total 24 hodín Spa- Francorchamps 2012. Slávny okruh Veľkých cien Formuly 1 bude mať štartový rošt naplnený do prasknutia. Až 80 vozidiel svetoznámych tímov s najslávnejšími jazdcami vytrvalostných pretekov na tejto planéte sľubuje fantastický zážitok. Na štarte bude aj žlté Porsche 911 GT3 R s číslom 7 a v ňom aj dvaja Slováci - Miro Konôpka a Zdenko Mikuláško. Ďalšími členmi  posádky sú Talian Stefano Crotti a Belgičan Christoff Corten.

Petr Frýba;fryb5249.jpg

Miro Konôpka už 24-hodinovku v Spa absolvoval dvakrát ešte v rámci bývalého seriálu FIA GT. Do ardenských lesov sa vždy veľmi teší: „Spa je veľmi špecifický okruh z dvoch dôvodov: skoro vždy tu prší, aj keď v celej Európe počasie láme historické teplotné maximá, v Spa prší. Druhým dôvodom je ten pocit, ktorý zažije jazdec, keď prejde zákrutu Eau Rouge. To sa nedá slovami opísať, prosto to treba zažiť. Tá zákruta je mýtická, vyhaslo v nej nemálo životov, ale stále láka. Nikde na svete nie je trať s podobnou zákrutou."

2312-blancpain-7-44.jpg

Slovenský tím ARC Bratislava je v tejto sezóne jediným zástupcom spod Tatier v prestížnom seriáli Blancpain Endurance Series, do ktorého patrí aj 24-hodinovka na okruhu Spa-Francorchamps. Tento seriál sa stal jednoznačnou vlajkovou loďou svetového motoršportu v triede automobilov GT3, keď zoberieme do úvahy ohlásené problémy šampionátov FIA GT1 a GT3. Miro Konôpka si to, samozrejme, uvedomuje: „24h Spa je dnes najnáročnejším podujatím s najvyrovnanejší štartovým polom. Všetky tu štartujúce vozidlá sú špecifikácie GT3, takže preteky sú veľmi vyrovnané a napínavé. Väčšinou ich sleduje aj stotisícová divácka kulisa, a preto sa sem po dlhých šiestich rokoch rád vraciam. Náš štart na 24h Spa 2006 ešte so Štofim Rosinom nám, bohužiaľ, nevyšiel pre technické problémy, ale tohto roku sme auto nechali pripraviť priamo vo fabrike, tak verím v úspešný výsledok. Posádka je vyrovnaná, máme 2 „rýchlikov". Zdena Mikuláška, ktorý svoju rýchlosť potvrdil na všetkých doterajších pretekoch BES a domáci 21 ročný talent - Christoff Corten, ktorý vlani vyhral svoju triedu a v Spa je doma . Ja aj Stefano sme štartovali v mnohých vytrvalostných pretekoch, a tak by sme mohli byť vyrovnaná posádka. Pri troche šťastia sa môže podariť dobrý výsledok, ale sem nikto nepríde, aby bol do počtu a všetky autá sú rovnakej špecifikácie - GT3. Zdolať akéhokoľvek súpera nie je jednoduché."

Petr Frýba;fryb4499.jpg

24-hodinové preteky sa začnú v sobotu 28. Júla 2012 o 16:00 SELČ. Priamy prenos bude možné sledovať aj cez oficiálnu stránku www.blancpain-endurance-series.com a tiež na českej televíznej stanici Sport 5.

Petr Frýba;fryb9815-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri