Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Vatanen tvrdí: Situácia sa otáča v môj prospech

Saturday, 03. 10. 2009 - 09:23, T. Szabosi   

Vatanen tvrdí: Situácia sa otáča v môj prospechJeden z dvojice kandidátov na post prezidenta Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Ari Vatanen verí, že v októbrových voľbách má veľmi dobré šance. Reagoval tak na vyjadrenia Maxa Mosleyho, podľa ktorých utŕži v súboji s Jeanom Todtom tvrdú porážku.

Mosley počas týždňa napísal jordánskemu princovi list, v ktorom ho vyzval aby nepodporil Vatanenovu kampaň. Uviedol, že Jean Todt Fína bez problémov porazí.

Vatanen na to reagoval: "Niečo takéto sa stáva aj v menších voľbách a stalo sa to aj v prípade Baracka Obamu: my však veríme, že už teraz máme viac ako polovicu hlasov a situácia sa otáča."



"Todtov kemp sa spolieha na taktiku, ktorú Mosley uplatňuje už mnoho rokov. Vo férových voľbách však nemôžete kontrolovať názory ľudí. Poznám situáciu. Ľuďom dávame nádej a tí ju chcú," pokračoval bývalý majster sveta v rely.

"List len potvrdzuje, čo je v týchto voľbách v hre. Nie je to len o dvoch ľuďoch, je to o dvoch svetoch. Čo sa týka Maxovho listu, dodal by som k nemu: ´Ak nechceš zmenu, nevoľ ma,´" zakončil Ari Vatanen.

Tibor Szabosi;_mg_6695.jpg

Jordánsky princ žiadal o to, aby voľby sledovali nezávislí pozorovatelia, ktorí by sa postarali o ich férovosť.

"Tlak, pod ktorý sa ma snažia dostať, je neprimeraný," vyjadril sa k situácii zástupca Ugandy, tiež podporujúci Vatanena. "Podporujem Ariho, pretože skutočne verím, že je najlepším kandidátom pre Ugandu i celú Afriku. Som však smutný zo spôsobu, ako sa ma druhá strana hrozbami snaží presvedčiť o opaku."

Vedenie FIA v piatok potvrdilo, že Todt a Vatanen sú jediní dvaja kandidáti do volieb. Ostatní už nemajú možnosť sa prihlásiť.

Ladislav Király, f1.sk





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri