Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

V prvom kole LIQUI MOLY WINTER CUP jasne dominoval Igor Drotár

Monday, 12. 12. 2011 - 15:51, T. Szabosi   

V prvom kole LIQUI MOLY WINTER CUP jasne dominoval Igor Drotár

V nedeľu 11.12.2012 sa uskutočnilo prvé kolo zimného seriálu mini rally pod názvom LIQUI MOLY WINTER CUP v Prešove, miestna časť Šalgovik. Snahou organizátorov zo Slovakia rally systém bolo vyplniť prestávku medzi sezónami a umožniť všetkým pretekania chtivým jazdcom ale aj amatérom si zajazdiť na dobre zabezpečenej trati.

Peter Vranský;mg-8865.jpg

Chladné ale slnečné počasie spríjemnilo túto vydarenú akciu, hoci mnohí by už najradšej pretekali na snehu. Trať bola tvorená jednou rýchlostnou skúškou o dĺžke 4,7 km, ktorá sa išla trikrát, posledné kolo bolo z časových dôvodov skrátené na 3,5 km. RS obsahovala všetky pasáže, ktoré sa dajú nájsť na riadnych súťažiach. Pomalšie časti sa striedali s rýchlejšími, nechýbal ani neobľúbený penalizovaný retardér z pneumatík, no ten boli ozaj zaradený len z dôvodu zníženia maximálnej rýchlosti súťažiacich.

Peter Vranský;mg-9122-1.jpg

Odštartovalo 60 posádok, resp. jazdcov (propozície umožňovali štartovať aj samotnému jazdcovi) a nechýbali ani zvučné mená súčasných či bývalých jazdcov z M-SR a SRP ako I. Drotár, R. Mozner, T. Ondrej, P. Haluška, M. Múdry , R. Horák, P. Lorenčík, J. Kriška, V. Pavlinský a mnoho ďalších. Jasnou hviezdou podujatia bol domáci Igor Drotár, ktorý s Mitsubishi EVO IX s prehľadom vyhral všetky tri RS. Všetky druhé miesta obsadil T. Ondrej tiež na Mitsubishi EVO IX a tretie T. Goboňa na Subaru.

Peter Vranský;mg-9235.jpg

Bojovalo sa aj v nižších triedach, do 1400 vyhral J. Kriška, do 1600 R. Gembický, do 2000 R. Béreš ml. a v triede vozidiel so zadným náhonom zvíťazil T. Bátory. Zo známejších mien pre poruchu odstúpil P. Haluška, Debnárovci, M. Škopinský a pre výlet z trate P. Lorenčík.

Peter Vranský;mg-9174.jpg

Na záver boli prví traja v každej vypísanej triede odmenený hodnotnými vecnými cenami venovanými firmou LIQUI MOLY. Tu sa nedá nespomenúť fér play konanie I. Drotára, ktorý sa svojej ceny vzdal pre ďalšieho v poradí. Vydarené podujatie lemovalo okolo trate niekoľko tisíc divákov, niekoľko bufetov a tak si na svoje prišiel každý.

Peter Vranský;mg-9247.jpg

Ďalšie kolo LIQUI MOLY WINTER CUP sa bude konať 15.01.2012 zasa na tom istom mieste ale s inou traťou a všetci dúfame že úž bude na zasneženej trati. Výsledky ako aj všetky informácie o tomto podujatí si môžete pozrieť na www.wintercup.srs.sk

Peter Vranský;mg-9255.jpg

Tlačové stredisko LIQUI MOLY WINTER CUP

Fotogaléria z podujatia

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri