Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V Mini stoja nohami pevne na zemi

Friday, 02. 09. 2011 - 10:06, Katarína Ďurecová

V Mini stoja nohami pevne na zemi

V tíme Mini sa zo svojho premiérového pódiového umiestnenia, ktoré prišlo už pri ich treťom štarte v Nemecku, samozrejme tešia, jedným dychom ale zástupcovia tohto tímu dodávajú, že sa týmto výsledkom nenechávajú uniesť a ostávajú nohami pevne na zemi.

„Bol to jeden z najlepších výsledkov mojej kariéry, ale neznamená to, že do ďalšieho podujatia pôjdeme s cieľom zvíťaziť. Auto je výborné, ale i tak bol tento výsledok niečím viac, ako som očakával", realisticky zhodnotil tretí muž na Rallye Deutschland Dani Sordo.

Vladislav Maschl;img-8837-2.jpg

K jeho názoru sa pripája i Dave Wilcock, technický šéf tímu Mini: „Poznáme naše silné stránky ale i naše slabiny. Vieme, na čom ešte musíme zapracovať a aj sa do toho pustíme, pretože máme jasný plán. Máme zoradené priority, do ktorých sa postupne pustíme. Sme síce malý tím, ale sme odhodlaní a spravíme všetko pre to, aby sme sa zlepšili tak ako čo najlepšie vieme. Máme krátkodobé ciele, z ktorých niektoré sa týkajú nášho predstavenia a niektoré spoľahlivosti. Našim hlavným cieľom sú výsledky v roku 2013 a dovtedy budeme pokračovať podľa nášho vopred vykalkulovaného plánu vývoja", hovorí.

„Boli sme niekde na úrovni Fordu a dokázali sme s nimi bez problémov súperiť. Berieme to ako pozitívum. Teraz to všetko musíme preniesť i na šotolinu. Momentálne sa ale musíme stále sústrediť najmä na asfalt, pretože nás čakajú dve rally, ktoré sa odohrajú práve na tomto povrchu", hodnotí výkon Mini WRC v Nemecku a naznačuje ďalšie smerovanie tímu Dave Wilcock.

Martin Trenkler;_m_09747.jpg

Na záver Wilcock ešte dodáva: „V Nemecku sme sa toho veľa naučili. Mini je na asfalte úžasné malé auto. Je veľmi citlivé a má výborné jazdné vlastnosti v meniacich sa podmienkach a je veľmi citlivé na všetky zmeny. Jazdi sú schopní nastaviť si auto, tak ako im to vyhovuje, čo je výborná vlastnosť. Pekné je, že i naši zákazníci, ktorí s týmto autom štartujú, hovoria to isté, čo považujeme za ďalšie veľké pozitívum."

Továrny tím Mini nasledujúce podujatie WRC, ktoré sa uskutoční v Austrálii vynecháva; Dani Sordo a Kris Meeke sa najbližšie predstavia až na asfaltovej Rallye de France Alsace. V Austrálii sa ale jedno Mini WRC predsa len objaví - štartovať tam bude Daniel Oliveira zo svojim Brazil World Rally Teamom.



Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri