Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V M-Sport potvrdení Hirvonen, Evans a Kubica

Friday, 13. 12. 2013 - 14:50, Zdenka Frývaldská   

V M-Sport potvrdení Hirvonen, Evans a Kubica

M-Sport dnes potvrdil jazdeckú zostavu pre sezónu 2014. Podľa očakávaní sa do vozidiel Ford Fiesta RS WRC posadia Mikko Hirvonen, Elfyn Evans a Robert Kubica.

 

Martin Trenkler;rb-9942.jpg

Hirvonen sa do M-Sport vracia po dvoch menej úspešných rokoch v Citroene. Po tejto zmene verí, že má šancu bojovať znovu o titul. Po jeho boku bude naďalej Jarmo Lehtinen: "Mám pocit akoby som sa vrátil naspäť domov. Tie dva roky v Citroene boli dobré, máme plno pekných spomienok, ale nedosiahli sme to, čo sme si zaumienili. Spojenie s M-Sport je pre nás nový začiatok. Radi by sme sa uchádzali o titul majstrov a veríme, že práve tu to môžeme dosiahnuť", prezradil fínsky jazdec.

hirvo-2.jpg

Rovnako ako Hirvonen, všetky podujatia šampionátu, by mal absolvovať aj mladý talent Elfyn Evans. Do Fiesty WRC usadne spolu s Danielom Barrittom. "Je to pre mňa fantastický pocit, keď viem, že celý budúci rok mám riadiť vozidlo WRC. Prešli sme určitým vývojom a toto je ďalší krok vpred. Som Malcolmovi a celému M-Sport vďačný za túto možnosť. Dôležité je, že máme čas na to, aby sme nazbierali čo najviac skúseností. Viem, že sezóna 2014 bude pre nás náročná", zhrnul mladý Evans, na ktorého adresu sa vyjadril aj šéf tímu, Malcolm Wilson. "Som potešený tým, že môžem Elfyna predstaviť ako nášho druhého tímového jazdca. Nepochybujem o tom, že je na svoju príležitosť dostatočne pripravený. Má rýchlosť i duševnú silu a už teraz sa teším na jeho vývoj a dosiahnuté výsledky".

Vladislav Maschl;dsc-2479-2.jpg

Súčasťou M-Sport bude v budúcom roku aj poľský jazdec Robert Kubica. Za podpory svojho sponzora by mal absolvovať všetky podujatia z kalendára WRC 2014. "Som veľmi rád, že som dostal takúto šancu. Spolupráca môjho partnera Lotos v kombinácii so skúsenosťami a znalosťami M-Sport vytvorí určite pevný základ pre náš ďalší rozvoj", zhrnul v krátkosti Kubica, ktorého doplnil šéf Lotos, Pawel Olechnowicz. "Robert v sezóne 2013 dokázal svoj mimoriadny talent a odhodlanie. Tento šport robí s vášňou, ktorá charakterizuje iba tých najväčších športovcov. Sme veľmi radi, že ho môžeme podporovať. Veríme, že budúci rok potvrdí svoju pozíciu medzi TOP jazdcami sveta."

Martin Trenkler;mg-0137-1.jpg

Otázkou naďalej zostáva čo bude s Novikovom, ktorého v tímových tlačových správach zatiaľ vôbec nespomínajú. Rovnako je otázne či bude M-Sport aj v budúcom roku jazdiť pod hlavičkov Qataru tak, ako tomu bolo v tejto sezóne.

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri