Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

V Košiciach čaká rozpálené „peklo“

Thursday, 11. 07. 2024 - 16:21, Public relations   

V Košiciach čaká rozpálené „peklo“

Košická Rallye patrila vždy medzi tie náročnejšie súťaže slovenského kalendára. Tento rok však bude extrémne náročná. A uvedomuje si to aj topoľčianska posádka Jara a Erika Melichárekovcov.

T. Szabosi;jm1a8858.jpg

Vlani si posádka tímu MELICO RACING vybojovala majstrovský titul už v Dobšinej a na finále do Košíc necestovala. Rallye Košice však pre Jara a Erika Melichárekovcov rozhodne nie je neznámou súťažou. Veď Jaro hneď prvé dva miestne štarty s Fordom Fiesta RS WRC premenil na víťazstvo (2015 a 2016). „Naša „Babička“ si už naozaj niečo pamätá, no stále je čiperná ako zamlada. Veríme, že to zvládne aj tentoraz,“ smeje sa Jaroslav Melichárek, ktorý sa víťazstvom v predošlej súťaži, v neďalekom Prešove, vrátil na víťaznú vlnu.

T. Szabosi;jm1a9408-1.jpg

„Košice vždy patrili medzi tie náročnejšie súťaže, kde sa neraz lámal chlieb. Myslím si, že ani tento rok tomu nebude inak. A keď pozerám na štartovú listinu, tak nás čaká pekne napínavý súboj,“ pokračuje úradujúci slovenský šampión. Očakávané súboje okorenia staré známe tradičné úseky ako Izra, Bogota, Regeta, no hlavne klasika v Herľanoch. Tá po oprave dostala nový povrch a určite priláka množstvo nadšených fanúšikov. Jubilejný 50. ročník košickej súťaže je rozdelený do dvoch samostatne bodovaných dní, pričom v každom z nich čaká na posádky cez šesťdesiat ostrých kilometrov. Znamená to koeficient 3, čo pri tak náročnej súťaži v extrémnych horúčavách bude menej, než by sa dalo čakať. Súčet ostrých kilometrov z obidvoch súťažných dní je 124, pričom treba pripočítať 350 kilometrov prejazdov. To dáva spolu nekompromisných 475 km! A nekompromisné sú aj predpovede počasia, ktoré hlásia teploty okolo 35°C!!! Pri takýchto teplotách je nepríjemné už len stáť vedľa trate, nieto ešte sedieť zakonzervovaný v rozpálenom kokpite. Zdá sa teda, že tohtoročné Košice budú veľkou výzvou pre techniku i posádky.

T. Szabosi;jm1a9743-2.jpg

„Za tie dlhé roky, čo jazdíme v Košiciach si síce pamätáme aj letné termíny, no nikdy sme nemali také vysoké horúčavy. Čaká nás rozpálené peklo! Všetci si budeme musieť držať palce, aby sme to nejako zvládli,“ nepodceňuje víkendové očakávania Erik Melichárek. „Košičania sú skúsení harcovníci, tak verím, že zvládnu aj tento extrém a želám im, aby sa im jubilejný päťdesiaty ročník vydaril.“

T. Szabosi;jm1a0360-3.jpg

Melichárekovci odchádzajú do Košíc už vo štvrtok, kedy súťažiacich čaká začiatok administratívneho preberania a obhliadky tratí. Slávnostný štart je naplánovaný na piatok 12. júla od 18.30 hod. na Hlavnej ulici v Košiciach. V sobotu dopoludnia sa bude jazdiť shakedown (Zlatník), a ostrý štart súťaže je plánovaný na štrnástu hodinu sobotňajšieho popoludnia. Druhá etapa v nedeľu štartuje už ráno pred ôsmou hodinou a výsledky súťaže budeme poznať na cieľovej rampe na Hlavnej ulici po 14.30 hodine.

T. Szabosi;jm1a0410-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri