Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Kanade nečakané problémy Mercedesu a premiérové víťazstvo Ricciarda

Sunday, 08. 06. 2014 - 23:30, Peter Žila   

V Kanade nečakané problémy Mercedesu a premiérové víťazstvo Ricciarda

Tohtoročnú VC na okruhu Gillesa Villeneuva nemožno označiť za nudnú

 

 

Austrálsky jazdec tímu Red Bull v Montreale získal svoje prvé víťazstvo, ktoré prišlo v 57. pretekoch jeho kariéry. Na druhom mieste skončil Nico Rosberg, ktorý mal problémy so svojim Mercedesom a tretie miesto patrilo úradujúcemu šampiónovi Sebastianovi Vettelovi. Začiatok pretekov bol poznačený výjazdom Safety caru, keď v prvom kole spoločne kolidovali tímoví kolegovia z Marussie Jules Bianchi a Max Chilton.

79138.jpg

Aj keď väčšinu pretekov na prvých dvoch miestach jazdili pretekári Mercedesu, nakoniec sme sa priameho tímového súboju nedočkali. Obaja totižto mali technické problémy a tak museli jazdiť pomalšie časy než ich súperi. Kým Rosberg ich ako tak ustál, Hamilton mal menej šťastia a z pretekov musel odstúpiť.

bpog05kcmaasnr2-png-large.png

O rozruch na konci pretekov sa postarali Felipe Massa (Williams) a Sergio Perez (Force India) ktorí po kontakte svojich monopostov na konci cieľovej rovinky okúsili tvrdosť bariér montrealského okruhu.
Našťastie obaja opustili svoje rozbité stroje „po vlastných" aj keď Massa potom navštívil zdravotné stredisko.
Preťaženie, ktoré pôsobilo na neho počas nárazu bolo až 27 G, no Felipe ho ustál bez následkov.

bpoc-receaanue-png-large.png

Preteky boli síce ukončené za Safety carom, no vysmiatemu Austrálčanovi Ricciardovi to radosť nijako nepokazilo. Spoza oceánu sa cirkus F1 presúva naspäť do Európy. O dva týždne 22.6.2014 sa po desiatich rokoch znova koná aj nám blízka VC Rakúska na Red Bull Ringu.

race-5.png

drivers-5.png

teams-5.png



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri