Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Prekvapenie sa nekonalo, z prvého radu opäť odštartujú jazdci Mercedesu

Saturday, 07. 06. 2014 - 22:00, Peter Žila   

Prekvapenie sa nekonalo, z prvého radu opäť odštartujú jazdci Mercedesu

Vedúci jazdec majstrovstiev sveta formuly 1 Nemec Nico Rosberg vyhral kvalifikáciu na Veľkú cenu Kanady a zaistil si tretiu pole position v sezóne.

 

 

Rovnako ako pred dvoma týždňami v Monte Carle zvíťazil pred tímovým kolegom z Mercedesu Britom Lewisom Hamiltonom, ktorého zdolal o 79 tisícin sekundy. V siedmom podujatí sezóny sa obaja piloti Mercedesu postavia spoločne do prvého radu už po štvrtýkrát. Zároveň si udržali neporaziteľnosť v kvalifikáciách tejto sezóny a v nedeľu sa pokúsia o to isté v pretekoch.

1-88.jpg

Rosberg má ideálnu príležitosť vylepšiť doterajšiu nevydarenú bilanciu zo štartov v Montreale, kde skončil najlepšie piaty. Hamilton bude útočiť na svoj štvrtý triumf v Kanade a piate víťazstvo v sezóne, ktoré by ho vrátilo na čelo seriálu. „Viem, že sa mu na tejto trati veľa darí. Mám veľkú radosť, že mi to dnes vyšlo. Bola to fantázia, celý víkend som sa stále zlepšoval a zlepšoval," pochvaľoval si Rosberg.

79060.jpg

V Monaku svojho tímového kolegu naštval, keď v závere kvalifikácie po údajnej chybe odstavil vozidlo pri trati a znemožnil Hamiltonovi, aby ho po vyvesení žltých vlajok odsunul z pole position. Tentoraz mu Brit ku kvalifikačnému víťazstvu zablahoželal. „Nico odviedol fantastickú prácu. Mne to jednoducho nevyšlo. Niekedy sa to podarí, inokedy nie. Ale pre tím je parádne, že sme zase v prvom rade," povedal.

79075.jpg

Do druhého radu sa v nedeľu postaví minuloročný víťaz a štvornásobný svetový šampión Nemec Sebastian Vettel a Fín Valtteri Bottas. Vettel ešte len druhýkrát v sezóne v kvalifikácii porazil druhého jazdca Red Bullu Austrálčana Daniela Ricciarda, ktorý bol šiesty. „Zajazdil najlepšie kvalifikačné kolo v sezóne," chválil Vettela šéf tímu Christian Horner. „Výborný výsledok, lepšie to nešlo," povedal Vettel.

qual-4.png

TIP: Kde a ako sledovať tréningy, kvalifikácie a preteky F1 2014? TU!

Foto: TU



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri