Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Bahrajne kvalifikačné double Mercedesu, pole position pre Rosberga

Saturday, 05. 04. 2014 - 19:00, Peter Žila   

V Bahrajne kvalifikačné double Mercedesu, pole position pre Rosberga

Lewis Hamilton „až" druhý, Valtteri Bottas z Williamsu oštartuje tretí

 

 

Dominancia Mercedesu pokračuje. Kým Hamilton bol v Bahrajne najrýchlejší vo všetkých voľných tréningoch, v kvalifikácii urobil vo svojom poslednom ostrom kole chybu, keď bol prirýchly v nájazde do prvej zákruty, čo znamenalo že z prvého miesta do zajtrajších pretekov odštartuje jeho tímový kolega. Aj keď tretí najrýchlejší bol dnes Daniel Ricciardo z Red Bullu, kvôli trestu z minulotýždňovej VC Malajzie odštartuje až z trinásteho miesta. Jeho tímový kolega Vettel sa do záverečnej časti kvalifikácie už nedostal a na štarte bude 11-ty.

939528814-81220442014.jpg

Druhú radu štartového roštu tak tvorí Bottasov Williams a Pérezova Force India. Kým Fínov tímový kolega Felipe Massa odštartuje zo siedmeho miesta, Mexičanov tímový kolega Nico Hülkenberg tentokrát vyrazí do pretekov z 12-teho miesta. Tím Ferrari by sa tiež určite potešil viac, ak by jeho piloti Raiikonen (6.) a Alonso (10.) boli na vyšších štartových pozíciách. Veľa toho dnes opäť nedokázali Lotusy, kým Maldonado (17.) nepostúpil ani do druhej časti dnešnej kvalifikácie, Grosjean (16.) bol tým ktorý ju uzatváral.

140053bah1.jpg

Celkový priebeh kvalifikácie bol pomerne kľudný a bez komplikácií, nevideli sme žiadny veľký výlet mimo trať ani kolíziu, takže nedošlo ani na žiadne prerušenie. Najviac snáď dnes pútala pozornosť tá skutočnosť, že sa jazdilo počas večerných hodín, takže bahrajnský okruh bol pod umelým osvetlením, čím sa pridal k „tmavým" podujatiam v Singapure a Abú Zabí.
Zajtrajšie preteky štartujú o 17:00 nášho času, takže preteky pri západe slnka sa budú určite dobre pozerať.

79p6641.jpg

kval.png

Fotogaléria: F1 Bahrain GP: Qualification



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri