Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Dominancia Mercedesu pokračuje, double strieborných šípov aj v Bahrajne

Sunday, 06. 04. 2014 - 20:00, Peter Žila   

Dominancia Mercedesu pokračuje, double strieborných šípov aj v Bahrajne

Grand Prix s poradovým číslo 900 bola pre fanúšikov F1 naozaj skvelá

 

 

Nemecký tím s prehľadom valcuje konkurenciu. Dnes to opäť potvrdil dvojitým víťazstvom na okruhu Sachír. Vyhral Lewis Hamilton pred Nicom Rosbergom, tretie miesto patrilo zaslúžene Sergiovi Pérezovi (Force India). Indický tím sa tešil aj z piateho miesta Nica Hulkenberga, určitá spokojnosť môže byť aj v Red Bulle, kým Vettel skončil šiesty, Ricciardo si dokonca dovolil nemeckého šampióna predbehnúť a skončil na štvrtom mieste.

42056786-215419542014.jpg

Čo však najviac pútalo pozornosť pri sledovaní dnešnej VC bolo to, že sme boli svedkami veľkého množstva súbojov a predbiehaní a to aj medzi tímovými kolegami. Mohli sme tak vidieť interné súboje medzi jazdcami Red Bullu, Williamsu či „boj" o prvé miesto jazdcov Mercedesu. V mnohých prípadoch to bolo „natesno", to je však to pravé, čo chce fanúšik F1 vidieť v každých pretekoch - nie krúženie, ale bojovnosť a odhodlanie „biť sa" o každú pozíciu.

jm1406ap170.jpg

Povestnou čerešničkou na torte však bola situácia, ktorá sa odohrala v 40-tom kole, keď Maldonado na Lotuse po výjazde z boxov a nájazde do prvej zákruty nekompromisne zostrelil pred sebou jazdiaceho Gutieréza na Sauberi. Náraz bol taký silný že Mexičanov monopost „katapultovalo" do vzduchu, prevrátil sa, no naštastie pristál na kolesách a otrasený jazdec po chvíli mohol vystúpiť z neho „po svojich". A keďže nepojazdný a rozbitý monopost bolo treba z okruhu bezpečne odstrániť, k slovu sa dostal Safety Car. Preteky sa teda potom začali akoby odznova a predbiehacie divadlo pokračovalo až do konca.

jm1406ap105.jpg

Dnešná veľká cena naozaj stála za to a pravý fanúšik F1 sa z nej určite tešil. Ostáva dúfať, že tento trend bude pokračovať aj ďalej a to najbližšie už pri VC Číny, ktorá sa ide 20. marca.

race-1.png

drivers-1.png

teams-1.png

Fotogaléria: F1 Bahrain GP: Race



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri