Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Už tento víkend sa začína šampionát v driftovaní KODS

Thursday, 12. 05. 2011 - 11:22, Daniel Mandzi   

Už tento víkend sa začína šampionát v driftovaní KODS

Už tento víkend sa začína na letisku v Trenčíne šampionát v driftovaní KODS kde môžete vidieť slovenskú elitu drifterov a medzi nimi aj mňa, Mariana Janečeka s úplne nanovo prestavaným drift špeciálom (KÁČER) BMW E30 s motorom z vyššej triedy verzie E34 M5 s výkonom 315 PS.

Tibor Szabosi;img_9612.jpg

Auto je rozšírené z verzie E 30 M3, karoséria nesie komplet laminátový kabát, ktorý je ľahší o takmer 300 kg čo sa prejavilo aj na jazdných vlastnostiach v riadenom šmyku ktorým sa jazdí na driftoch. Počas prestavby sa vymýšľali nové veci na zlepšenie ovládania auta, prerábalo sa takmer všetko okrem motora, ten zostal v sérii (zatiaľ) aj s prevodovkou. Použili sme keramickú spojku s ktorou som bol už v minulej sezóne spokojný, kardan a diferenciál je z E30, poloosy sme museli pouziť z M5 E34, preto že sme prešli na 17" kolesa a tie dali zabrať o triedu slabším poloosiam a pri testovaní to nevydržali.

Tibor Szabosi;img_9611.jpg

Brzdy sú zatiaľ v štádiu testovania, ale hydraulická brza nemohla chýbať, tak dostala 4 piestikové strmene. Riadenie je na komplet prestavané, je tam pouzitý prevod na riadení pomeru 1:1,5 čo spôsobilo menej otáčok volantu pri vytáčaní, samozrejme prišiel na rad elektrický posilovač riadenia a môžem povedať, že to funguje perfektne. Nesmiem zabudnúť na ochrannú klietku, pretože bezpečnosť a predpisy s ňou spoločné si to vyžiadali. Zostáva už len niekoľko drobností ktoré sa budú riešiť počas sezóny. Myslím si, že diváci ocenia aj design od Foliocar ktorý dodal pestrú a prenikavú drifterskú farbu použitú na fóliách od menovanej firmy. Už len želanie - na sezónu s čo najmenej poruchami a kolíziami, ktoré môžu vzniknúť pri tzv. betloch.

Slavomír Ďuroš;rsds-8.jpg

Chcel by som pozvať divákov a priaznivcov driftu aby nás prišli podporiť v tomto krásnom športe a prejavili svoje emócie akoukoľvek formou na akú budú mať zrovna chuť (zoberte so sebou napr.aj rapkáče čo ste používali na hokeji). Pekný motoristický zážitok na prvom tohtoročnom preteku prajem a tešíme sa na Vás už v piatok v popoludnajších voľných tréningoch a v sobotu od 8:00 hod.

Tibor Szabosi;img_9821.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri