Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Úvodné preteky slovenskej okruhovej sezóny 2012 - Hungaroring

Tuesday, 01. 05. 2012 - 22:18, T. Szabosi   

Úvodné preteky slovenskej okruhovej sezóny 2012 - Hungaroring

Počas uplynulého víkendu hostil maďarský okruh Hungaroring aj slovenských pretekárov. Konali sa tu úvodné dve podujatia MMSR. Počas celého víkendu bolo krásne letné počasie a teploty dávali zabrať nielen jazdcom ale aj motorom jednotlivých špeciálov.

Sezónnu premiéru tu absolvoval aj Julo Konček so svojim Vauxhallom Vectra STC. V piatok vo voľnom tréningu sa Julo a Vectra ocitli na trati po dlhej zimnej prestávke a potrebovali sa dostať do správnej prevádzkovej teploty. Julo odjazdil celých 25 minút.

Petr Frýba;fryb1933.jpg

V sobotu ráno už o 8:00 sa začínala kvalifikácia a Julo v nej dosiahol čas 2.03.650, ktorý ho zaradil na tretie miesto spomedzi 25 jazdcov. Na štart sa však nakoniec postavilo 22, ktorí vyrazili na trať o 13:45. Po štarte Julo síce stratil svoju pozíciu v prospech 2 českých rýchlych a ľahkých lotusov, ale počas celých pretekov držal krok s jedným z lotusov a výsledkom bol čas 2.02.383, ktorý bol najlepším, aký tu kedy Julo dosiahol.

„Bol to veľmi dobrý a rýchly pretek. Hungaroring je mojim najobľúbenejším okruhom a určite ma potešil dosiahnutý čas 2.02.383, ktorý som tu doteraz nezajazdil. Vďaka patrí určite aj novému mechanikovi Ľudovi, ktorý prišiel za nami na preteky a pomohol nám. Trošku sme sa pohrali aj s podvozkom a gumami, takže so sobotou som spokojný. "

Petr Frýba;fryb7032-1.jpg

Víťazom sobotňajších pretekov sa systémom štart ciel stal rýchly Opel lotus s M. Friedom, ktorý štartoval zo 4 miesta. Celkovo Julo prešiel cieľom na 5 mieste. V hodnotení MMSR skončil na 2 mieste a v hodnotení MPR vyhral.

V nedeľu v kvalifikácii Julo dosiahol podobný čas ako v sobotňajšej 2.03.329, avšak stačilo to iba na 5 miesto na štarte. Štart Julovi konečne vyšiel podľa predstáv a zaradil sa na 4 miesto. Už v treťom kole však začal vynechávať motor a Julo sa radšej rozhodol v piatom kole zísť dole z trati a vzdať boj o 3 miesto.

Petr Frýba;fryb3540-1.jpg

„Som veľmi smutný a sklamaný zároveň, že sa mi nepodarilo dnes dokončiť preteky. Tretie miesto bolo určite reálne, no zradila ma dnes asi elektrická porucha. Motor začal vynechávať, tak som radšej zišiel dole. "
Víťazom pretekov sa stal domáci jazdec Csaba Gáspár na svojej Alfe Romeo.

Najbližšie sa tým predstaví na podujatí Memoriál Jozefa Kršku, ktoré sa uskutoční 8.-10. júna na Slovakiaringu v rámci podujatia FIA GT1.

Miriam Matejzlová

Petr Frýba;fryb7550.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri