Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Uplynulý víkend Motorsport Vlasatý nedokončil podujatia v Piešťanoch

Wednesday, 22. 08. 2007 - 16:53, T. Szabosi   

Uplynulý víkend Motorsport Vlasatý nedokončil podujatia v Piešťanoch Jedno z najobľúbenejších motoristických podujatí, ktoré každoročne priláka veľký počet návštevníkov a fanúšikov motorizmu nielen zo Slovenska, ale aj okolitých krajín, sa uskutočnilo od 17. – 19. augusta 2007. Na letisku v Piešťanoch čakal návštevníkov aj výborný doprovodný program s množstvom adrenalínových špecialít a priateľskou atmosférou, ale aj providerom nepripravené vozidlo, tímom Motorsport Vlasatý prenajaté pre Igora Vlasatého.

Igor Vlasatý mal odštartovať s vozidlom SEAT Leon TDI, pripraveným jeho úpravcom, ktorý mal toto vozidlo dodať tímu Motorsport Vlasatý kompletne pripravené.



Už v meranom tréningu leonu „vädli“ brzdi a z podvozku sa ozýval buchot. Igor musel do boxov a výsledkom bol posledný čas v triede D4 nad 2000. V boxoch Igor sám na prenajatom vozidle zistil odtrhnuté uchytenie predného stabilizátora, narezal závit M12 do ramena, dodal skrutku a zošruboval. Mechanici providera potom vymenili predné brzdové doštičky, pretože doterajšie boli „na plechu“... Prevzdušnili brzdy, po ďalšom Igorovom naliehaní vykonali kontrola úchytov nápravnice, kde bolo zistené, že dve skrutky boli povolené o 5 až 10 mm...! Pri nástupe do sobotňajších pretekov sa buchot z nápravy šíril aj pri zahrievacom kole. Brzdy boli ešte horšie, po našliapnutí auto ťahalo vľavo, výsledkom bolo opätovné opustenie trate. Všetky problémy boli prenesené na prenajímateľa, ten však do nedele rána s autom nič nepodnikol.



V nedeľu ráno mechanici prenajímateľa odvzdušňujú brzdy, auto však nebrzdi naďalej. Igor teda do warm up neštartuje Mechanici menia hlavný brzdový valec, odvzdušňujú, zlý sen nepodareného autoservisu pokračuje. Nasleduje tréning. Auto nebrzdi, trhá vľavo, náprava búcha. V piatom kole ide Igor do boxov. Kontroluje prednú nápravu, zisťuje povolene uchytenia predných ramien o 1 až 3 otáčky kľúčom (!), doťahuje ich. Kontroluje zadnú nápravu .Má axiálnu vôľu v uložení asi 10 mm. Pri jej pohybe sa svojvoľne mení geometria auta . Na mieste už nie je možné závadu odstrániť, Motorsport Vlasatý samostatne odvzdušňuje brzdy a mení hlavný brzdový valec. Vlasatý predsa len do pretekov nastúpil. Na štarte nedeľňajších pretekov sa spustil dážď, pretek sa posunul o 30 minút a bol vyhlásený za mokrý. Igor už riskuje a necháva pneumatiky pre suchý povrch. Zahrievacie kolo potvrdzuje pretrvávanie problémov s brzdami, na trati je veľa vody, Igor je však stále rozhodnutý pretekať. Po štarte sa drží dve kolá za leonmi, vybavenými mokrými pneumatikami. V treťom kole sa však pri pokuse o predbiehanie dostáva na biely pás, poškodzuje vozidlo a definitívne upúšťa trať i preteky.

Vlado Dimov
Casper media








Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri