Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Uplatní Mercedes tímovú réžiu?

Tuesday, 05. 07. 2016 - 10:08, Ľuboš Kašický   

Uplatní Mercedes tímovú réžiu?

Ako sa dalo čakať, rakúska kolízia dvoch favoritov na titul znova vyvolala vlnu protichodných názorov pričom každý obhajuje svojho obľúbenca.

Niektorí tvrdia, že Mercedes to jasne hrá na Rosberga a iní zasa, že niekto väčší ako vedenie tímu ťahá za nitky s cieľom „marketovať" značku a je mu jedno, či je to Nemec či Angličan. Faktom však zostane, že ešte pred nadchádzajúcou GP Anglicka, ktorá sa jazdí už tento víkend na Silverstone, sa má stretnúť vedenie tímu a samo rozhodne, ako sa bude ďalej postupovať. Pilotov vôbec na toto stretnutie neplánujú pozvať a stanovia líniu do zvyšku sezóny. Vraj sa uvažuje o réžií v tom, že sa bude rešpektovať pilot, ktorý je vpredu, aby ho pilot za ním neohrozoval.

merc-d306465.jpg

Po dvoch vážnych incidentoch pretekárov Mercedesu v priebehu necelých dvoch mesiacov je to logické rozhodnutie. Toto Wolff, ako šéf tímu síce tvrdí, že mu je stanovenie tímovej réžie odporné, no na druhej strane všetci vieme, že ešte zopár takýchto incidentov a Mercedes sa môže sám pripraviť o titul. A tu sa hrá už o trochu väčšie guľky.

merc-d306479.jpg

Po pretekoch sa incident prešetroval aj na úrovni športových komisárov a tí uznali za vinného Rosberga, ktorý vrazil do Hamiltona. Hodnotil sa fakt, že Angličan bol v zákrute prvý a dokázal by ju ustáť na prvom mieste aj napriek tomu, že Nemec išiel po vnútornej strane, na čo sa Nico odvolával. Rosbergovi nepomohlo ani tvrdenie, že mal problém s prehrievajúcimi sa brzdami a vyfasoval 10 trestných sekúnd, ktoré sa pripočítali k výsledkom a dva trestné body. Tento trest však nič nezmenil na výsledkoch a bol teda skôr súcitný s Nemcom, ktorý stratil víťazstvo a tým sa najviac vytrestal sám.

r-nico-penalty.jpg

r-results-4.jpg

Navyše Rosberg následne pokračoval do cieľa s poškodeným autom a na trati nechával nebezpečná zvyšky zlomeného predného krídla, čo komisári ohodnotili ako ohrozenie ostatných a podľa pravidiel mal odstaviť takého auto mimo trať. Za tento prehrešok Nico nafasoval napomenutie.

r-nico-napomenutie.jpg

Už tento víkend budeme vedieť, ako sa vedenie tímu rozhodlo pre zvyšok sezóny. Každopádne Hamilton už vopred prehlasuje, že je proti uplatneniu tímovej réžie. Tá by skôr teraz pomohla Rosbergovi, ktorý je inteligentnejší a menej živelný, ako Hamilton.

merc-d306407.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri