Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

U protinožcov zatiaľ kraľuje Mikkelsen

Friday, 17. 11. 2017 - 09:09, Ľuboš Kašický   

U protinožcov zatiaľ kraľuje Mikkelsen

Po prvej etape austrálskej rely vedie Hyundai Nóra Mikkelsena. Za ním sa tvrdo bojuje o každú sekundu a rozdiely sú celkom tesné.


Vyzerá to tak, že v Austrálii sa budú chcieť zahojiť piloti, ktorým sezóna veľmi nevyšla. Vo výbornej pohode idú totiž Mikkelsen aj Meeke a obaja sa usadili na čele priebežného poradia. „Vydarený deň," teší sa vysmiaty Mikkelsen. „Pokúsil som sa využiť výhodu štartovej pozície. Išli sme bez chýb a zajtra sa pokúsime stavať na dnes položenom základe. Očakávam však silný atak od Krisa aj Thierryho."

Copyright manufacturer;2017spain-sv-183.jpg

„Som spokojný. Mali sme iba jednu malú chybu a som rád, že som v cieli. S autom som spokojný a už sa teším na sobotu, kde nás čaká hneď v úvode 50 kilometrová ereska," komentoval deň pilot Citroenu, Kris Meeke.

Copyright manufacturer;20170131393al.jpg

Úplne v inej situácii je Thierry Neuville (hyundai), ktorý s Ottom Tänakom (ford) stále bojujú o titul vicemajstra. Práve títo dvaja sa poriadne ponaháňali aj na poslednej mestskej špeciálke a Belgičan vďaka tomu o sedem desatín sekundy preskočil nakoniec Meeka v priebežnom poradí a nocovať bude na druhom mieste! „Dali sme do toho dnes maximum," netajil Neuville. „Ideme jednoznačne za víťazstvom. Štart ráno celkom nevyšiel, no jednoznačne budeme atakovať zajtra Andreasa."

Copyright manufacturer;2017wales-sv-179.jpg

Priblížme si, že prvú etapu dnes uzatvorila dvojica super špeciálok priamo v úzkych uliciach prístavného mesta Coff Harbour. Diváci si okrem nádherných výhľadov na pláž Boambee Beach vychutnávali kľučkovanie svetovej špičky na malom, kľukatom priestore, kde sa dokonca našli aj dva skoky! Zdalo sa, že na takom malom úseku sa nebude prehovárať veľmi do priebežného poradia, no šťuky Neuville s Tänakom nás presvedčili o opaku.

m02-2.jpg

Na rozdiel od ostatných išli na dreň aj tu a už pri prvom prejazde boli obaja najrýchlejší v zhodnom čase a druhý prejazd vyhral Belgičan pred Estóncom iba o sedem desatín sekundy. Presne tých, ktoré ho posunuli priebežne na druhé miesto. Tänak je po prvej etape šiesty so stratou 13 sekúnd na svojho belgického rivala v boji o titul vicemajstra.

m01-2.jpg

Ogier sa dnes celkom zmieril s úlohou zametača a po prvej etape je až na ôsmom mieste. „Mali sme aj drobné technické problémy," priznal Francúz. „Zajtra to však bude celkom iný príbeh." Nuž a jednoznačne vie o čom hovorí. V sobotu sa bude lámať chlieb. Štartuje sa hneď z ostra na päťdesiat kilometrovom úseku Nambucca17 a ľahká nebude ani zvyšná pätica meraných úsekov. Deň opäť uzatvorí dvojica mestských super špeciáloch a poradie po druhej etape by sme mohli vedie približne v rovnakom čase ako dnes.

res-leg1-3.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri