Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Tuning v štýle Toyoty

Wednesday, 19. 01. 2011 - 10:22, Ivan Václavík   

Tuning v štýle Toyoty

Spoločnosť Toyota Motor Corporation predstavila na autosalóne  v Tokiu (Tokyo Auto Salon 2011) celkovo 17 vozidiel zahŕňajúcich bežné sériové modely, ale aj tri vývojové štúdie od GAZOO Racing tuned by MN (GMRN) a G Sports  (Gs). Tokijský autosalón, ktorý je celosvetovo najväčšou verejnou výstavou prezentujúcou upravené vozidlá, sa konal počas januárového víkendu v meste Makuhari v japonskej prefektúre Chiba.

toy-prius-g-sports-conceptg.jpg

Toyota vníma autosalón v Tokiu ako miesto stretávania našich automobilových snov, a to je hlavný dôvod, prečo tu každoročne aktívne vystavuje. Cieľom svetoznámej automobilky na autosalóne 2011 bolo opäť rozšíriť rady automobilových nadšencov formou propagácie „automobilového korenia“ a radosti zo samotných automobilov z vývojových aktivít projektu GAZOO3 Racing.

toy-vitz-a-g.jpg

Prezentáciu vývojovej štúdie Gs tvorili dva koncepty: Prius G Sports Concept a Vitz G Sports Concept, ktoré sú športovou úpravou odvodenou od modelu Prius, resp. Vitz. Nový model Vitz bolo možné vidieť aj v úprave tuningovej firmy Modellista.

toy-iq-racing-conceptg.jpg

Vývojová štúdia GRMN predstavila GRMN iQ Racing Concept, postavený na limitovanej sérii modelu iQ GRMN, ktorá sa v auguste 2009 kompletne vypredala počas jediného týždňa.

Na novom koncepte zaujme okrem iného turbodúchadlo a bezpečnostný rám. Súbežne so samotnou prezentáciou usporiadala Toyota panelové diskusie s konštruktérmi a pilotmi pretekárskych vozidiel, ktorí hovorili o špecifických vlastnostiach vystavovaných exponátov, vyslovili odporúčania, ako tieto stroje pilotovať a tiež oboznámili záujemcov s možnosťami vlastných úprav.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri