Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tri otázky pre Sébastiena Loeba

Friday, 20. 05. 2011 - 17:03, Katarína Ďurecová   

Tri otázky pre Sébastiena Loeba

Vedúci jazdec priebežného hodnotenia Sébastien Loeb sa v krátkom interview ohliada za Rally Sardínie a hovorí i o nadchádzajúcej Rally Argentíne a celkovom boji o titul.

Pri spätnom pohľade na prvých päť rally sezóny je vaše skóre 2 víťazstva a vedenie v šampionáte, takže to vyzerá, že všetko zatiaľ prebieha veľmi dobre..
Sébastien Loeb:
„V tejto sezóne bude prebiehať tvrdý boj až do konca. Všetky doterajšie rally boli veľmi tesné. Na Sardínii sme zvíťazili zhruba s desaťsekundovým náskokom na Mikka. Rozdiel medzi Sébastienom Ogierom a Jarim-Mattim Latvalom v Jordánsku bol len dve desatiny sekundy! Je ťažké predvídať, ako dopadnú veci v ďalších mesiacoch. Je dobré byť vo vedení, ale stále sme len na začiatku. Je tu veľa adeptov na víťazstvo. Ale musím povedať, že pokiaľ som za volantom, na toto veľmi nemyslím, proste sa len snažím odviesť čo najlepšiu prácu."

Willy Weyens;d3-loeb-583.jpg

Po vašom predstavení na Rally Sardínie si stále myslíte, že čistenie trati je tento rok stále veľmi dôležité?
Sébastien Loeb:
„Medzery medzi jazdcami možno nie sú až také veľké. Ale myslím, že na Sardínii som mal trochu šťastia. Štartovanie z prvého miesta v prvý deň bolo pre mňa dosť zlé, v druhej etape som bol ale rýchlejší ako moji rivali. Išlo to oveľa lepšie, ako sme pred štartom predpokladali. Aj napriek tomu ste stále penalizovaný, pokiaľ štartujete z prvého miesta na trati. Pokiaľ si môžete vybrať, je lepšie štartovať neskôr."

Willy Weyens;d3-loeb-586.jpg

V Argentíne ste vyhrali posledných päť krát. Je to jedna z rally, na ktorú sa obzvlášť tešíte?
Sébastien Loeb:
„Je tam atmosféra ako nikde inde. Argentínski fanúšikovia sú šialení a milujú rally. Sú veľmi milí, dávajú najavo svoje emócie a skutočne sa na celom podujatí podieľajú. Ľudia sú všade - od hotelu až po koniec rýchlostných skúšok. Na tejto rally sa nám vždy veľmi darilo, nedokážem to vysvetliť. Trať je veľmi rôznorodá. Niektoré rýchlostné skúšky sú technické, niektoré skôr veľmi rýchle. Asfaltové sekcie sú v strede šotolinových sektorov, nie je možné hrať sa s nastavením. Musíme náš jazdecký štýl čo najlepšie adaptovať na tieto pasáže. Veľmi dlležitá bude i starostlivosť o pneumatiky. Možno preto som tu bol o trošku viac úspešnejší ako moji súperi. Každopádne, v Argentíne sa cítim veľmi dobre!"

Vladislav Maschl;crw-9177.jpg

Sébastien Loeb sa spoločne so svojim tímovým kolegom Sébastienom Ogierom predstavia argentínskym fanúšikom už zajtra (21. mája) na rally show, ktorá sa odohrá v centre Buenos Aires.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri