Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tretie víťazstvo pre Neuvilla a dabl pre Hyundai

Sunday, 02. 07. 2017 - 15:15, Ľuboš Kašický   

Tretie víťazstvo pre Neuvilla a dabl pre Hyundai

Smutné odstúpenie Otta Tänaka predčasne ukončilo súboj o víťazstvo. Neuville však zasa stiahol stratu na Ogiera, ktorý bol vďačný aj za tretie miesto.


Dramatická preťahovačka o víťazstvo medzi Neuvillom a Tänakom pokračoval aj dnes zrána. Vidinou druhého víťazstva nabudený Estónec sa do toho oprel a prevzal vedenie hneď po úvodnej rýchlostnej skúške. „Bolo to klzké, no išiel som, ako som najlepšie vedel," vystatoval sa sebavedomý Ott a jedným dychom priznával: „Miestami som mal šťastie." Tänak naložil Belgičanovi päť sekúnd a tri úseky pred koncom viedol.

Copyright manufacturer;gm201709348.jpg

Ukázalo sa však, že riziko, ktoré Ott Tänak podstupuje raz musí prasknúť. Na blatistom lesnom úseku nasledujúcej 21.eresky sa o víťazovi poľskej rely rozhodlo predčasne. „Zadkom som chytil násyp a predok mi hodilo do stromu," mohol už len skonštatovať Estónec pre ktorého to znamenalo poškodenia auta a predčasný koniec tak výborne rozbehnutej súťaže. „Je mi to ľúto. Zajazdil neuveriteľné preteky," chválil a súcitil s Tänakom aj Thierry Neuville, ktorý od tohto momentu nemal súpera a súťaž mohol dôjsť bez veľkého tlaku.

hyu3c.jpg

Neuville bol počas víkendu najrýchlejší na deviatich meraných úsekoch a zvíťazil absolútne zaslúžene. Pre Belgičana je to už tretie víťazstvo v tejto sezóne (celkovo piate) a znova tým stiahol niekoľko bodov na stále vedúceho Sebastiena Ogiera. Francúz sa pritom počas víkendu trápil a na pódium a tretiu priečku sa dostal len vďaka odstúpeniu svojho tímového kolegu Tänaka. „Som rád, že som v cieli," priznal úradujúci majster sveta. „Nie je to moje najlepšie pódium. Nemali sme výkon a k tomu tie nešťastné defekty. Dostať sa až na pódium je to najlepšie, čo sa tu dalo získať."

Copyright manufacturer;ro17wrc09pol1375.jpg

Úspech továrenského tímu Hyundai potvrdil druhým miestom Hayden Paddon, ktorý síce na kolegu Neuvilla strácal takmer 1,5 minúty, no body sa počítajú. Dani Sordo navyše doviezol tretí hyundai na štvrtom mieste! „Vynikajúci výsledok pre celý tím," radoval sa Neuville. „Našim cieľom bolo znova znížiť stratu na Sebastiena, čo sa podarilo. Rozdiel nie je veľký a v tomto trende chcem pokračovať. Mám veľkú radosť z tretieho víťazstva v sezóne a poriadne to s celým tímom oslávime."

hyu3a.jpg

Výborné piate miesto, z pohľadu doterajšieho vývoja sezóny, je pre tím Citroen umiestnenie mladého Stephana Lefebvra. Mladý jazdil pozorne a bez chýb, čo mu vynieslo aj posun v priebežnom poradí. Mikkelsen potvrdil, že si na auto zvyká a znova doviezol body (teraz za deviate miesto plus tretie miesto v power stage). Breen nabalil v piatok veľkú stratu po technických problémoch, no aj on auto doviezol do cieľa a skončil tesne mimo body na jedenástom mieste. Tento výsledok azda konečne „Citronom" pomôže a začnu potvrdzovať svoju silu. „Potvrdili sme zvrat vo vývoji sezóne," dušuje sa Yves Matton. „Upgrade C3-ky priniesol ovocie. Máme všetky tri autá v cieli. Inžinieri teraz môžu analyzovať dáta a pokračovať vo vývoji auta. Mám radosť s umiestnenia Lefebvra v TOP5, ktorým potvrdil len svoj potenciál."

Copyright manufacturer;km2017009183.jpg

Smutní budú asi v Toyote, kde Latvala po včerajšom odstúpení sa mohol vrátiť iba s veľkou stratou a skončil až na dvadsiatom mieste. Häninen nezvládol záver a v power stage sa prepadol až na desiate miesto. Lappi havaroval ešte v prvej etape a už sa do súťaže nevrátil.

Copyright manufacturer;tgr-0093-5.jpg

Vo WRC2 znova dominovala Škoda Fabia R5, no na prekvapenie vyhral Veiby, ktorý nadelil Tidemandovi pol minúty! Tretí Francúz Gilbert (tiež na Fabii R5) stratil viac ako štyri minúty. V JWRC vyhral Španiel Nil Solans na Fieste R2T.

sp-7822-768x511-1.jpg

Šampionát pokračuje najbližšie fínskou rely, ktorá sa jazdí súbežne s termínom GP F1 na Hungaroringu, posledný júlový víkend.

standings-po-pol17.jpg
ORLEN 74.Rally Poľska 2017 - konečné poradie:
1. Thierry Neuville (BEL)/Nicolas Gilsoul (BEL) Hyundai i20 Coupe WRC - 2hr 40min 46.1sec
2. Hayden Paddon (NZL)/Sebastian Marshall (GBR) Hyundai i20 Coupe WRC - 2hr 42min 10.0sec
3. Sébastien Ogier (FRA)/Julien Ingrassia (FRA) Ford Fiesta WRC - 2hr 43min 06.9sec
4. Dani Sordo (ESP)/Marc Marti (ESP) Hyundai i20 Coupe WRC - 2hr 43min 33.5sec
5. Stéphane Lefebvre (FRA)/Gabin Moreau (FRA) Citroën C3 WRC - 2hr 43min 57.9sec
6. Teemu Suninen (FIN)/Mikko Markkula (FIN) Ford Fiesta WRC - 2hr 44min 02.9sec
7. Mads Østberg (NOR)/Ola Floene (NOR) Ford Fiesta WRC - 2hr 44min 25.7sec
8. Elfyn Evans (GBR)/Daniel Barritt (GBR) Ford Fiesta WRC - 2hr 45min 25.2sec
9. Andreas Mikkelsen (NOR)/Anders Jaeger (NOR) Citroën C3 WRC - 2hr 45min 29.6sec
10. Juha Hänninen (FIN)/Kaj Lindström (FIN) Toyota Yaris WRC - 2hr 45min 39.8sec

Viedli:
RS1 Elfyn Evans
RS2 Thierry Neuville
RS3-7 Jari-Matti Latvala
RS8 Ott Tanak
RS9-11 Thierry Neuville
RS12-13 Ott Tanak
RS14-15 Thierry Neuville
RS16-17 Ott Tanak
RS18-19 Thierry Neuville
RS20 Ott Tanak
RS21-23 Thierry Neuville

Víťazi rýchlostných skúšok:
RS1 Elfyn Evans
RS2 Thierry Neuville
RS3 Jari-Matti Latvala
RS4 Jari-Matti Latvala
RS5 Thierry Neuville
RS6 cancelled
RS7 Teemu Suninen
RS8 Thierry Neuville
RS9 Thierry Neuville
RS10 Elfyn Evans
RS11 Jari-Matti Latvala
RS12 Ott Tanak
RS13 Hayden Paddon
RS14 Thierry Neuville
RS15 Thierry Neuville
RS16 Hayden Paddon
RS17 Hayden Paddon
RS18 Thierry Neuville
RS19 Elfyn Evans
RS20 Ott Tanak
RS21 Thierry Neuville
RS22 Thierry Neuville
RS23 Jari-Matti Latvala

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri