Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Tradičné východoslovenské kartingové podujatie

Saturday, 29. 06. 2019 - 15:32, Tomáš Kuna   

Tradičné východoslovenské kartingové podujatie

V sobotu 15.06.2019 sa vo Vechci uskutočnilo 3.kolo Slovenského kartingového pohára. V tretích pretekoch tejto sezóny sa zišlo na východnom Slovensku dokopy 59 pretekárov. Prišli sem mnohí pretekári, ktorí to myslia s touto sezónou vážne a zbierajú body na každom jednom preteku. Preteky vo Vechci sprevádzalo krásne priam až tropické počasie, ktoré niektorým pretekárom dopomohlo k jasnému víťaznému umiestneniu.

 lt10080.jpg

Triedu ROTAX MIKRO MAX štartovalo dokopy 14 pretekárov, pričom svojím excelentným výkonom  ovládol tento pretek Tomáš Brančík, ktorý jasne dominoval, Matej Koník vyhral kvalifikáciu, ale po jazdeckej chybe v prvej rozjazde vypadol.  Na druhom mieste sa umiestnil Jakub Gašparovič a na treťom mieste po náročných súbojoch sa umiestnil Matyas Nachtigal.

lt10089.jpg

V triede KZ2 JUNIOR sa predstavilo 5 pretekárov, pričom prvenstvo v preteku si vybojoval po úspešnej prvej aj druhej rozjazde Milan Turkovič, za ním sa na druhom mieste umiestnil Peter Tóth a na treťom mieste skončil Michal Matejovič.

lt10385.jpg

Z triedy KZ MASTERS  si odniesol  už po druhom preteku za sebou veľmi významné body v tejto sezóne za prvenstvo  Tomáš Nagy, ktorý zvíťazil ako v prvej tak aj v druhej rozjazde. Na druhom mieste sa umiestnil rakušan Stefan Mauk, ktorý v prvej rozjazde skončil na druhom mieste, avšak v druhej rozjade urobil jazdeckú chybu a narazil do pneumatiky lemejúcej trať napriek tomu sa v triede umiestnil na druhom mieste. Na treťom mieste sa umiestnil Lukáš Lipčák.

V kategórii KZ2 SENIOR sa na prvom mieste umiestnil Miroslav Augustín, ktorý síce v prvej rozjade skončil na druhom mieste, avšak po druhej rozjazde sa mu podarilo sa dostať na prvé miesto, a preto sa vo finále umiestnil na prvom mieste. Jedna vyhratá rozjazda stačila iba na druhé miesto Imrich Boďo, ale bodový zisk je rovnaký. Na treťom mieste sa udomácnil Ján Hric.

V kategórii ROTAX MAX prebiehali veľmi zaujímavé súboje, v ktorých napokon uspel Jozef Mana pred Jozefom Nazadom. Na treťom mieste sa umiestnil Samuel Feher.

lt10234.jpg

V kategórii DD2 o prvé miesto bojovali dvaja piloti. V DD2 si napokon vybojoval prvenstvo po dvoch víťazných rozjazdách Peter Privarcký, pred Tomášom Molotom.

V triede Honda Open sa na prvom mieste umiestnil Vojtech Šmidra, pred Lukášom Gniadekom. Na treťom mieste sa umiestnil Zdeněk Hurych.

lt10119.jpg

V kategórii TRIEDY 60 + HONDA  sa predstavili celkovo 3 pretekári, pričom v JUNIOR 60 jazdil len jeden pretekár a ním bol Aurel Kováč.

lt10278.jpg

V BABY 60 vyhral Artem Liakhov pred Larou Molotovou.0

V kategórii BABY 50 štartovalo dokopy 8 pretekárov. Z nich skončil po úspešných rozjazdách na prvom  mieste Alex Molota, ktorý si držal prvé miesto. Za nim sa na druhom mieste umiestnil Martin Šoltys, ktorému stale šliapal na päty Nicolas Styk, ktorý napokon skončil na treťom mieste.

lt10061.jpg

V kategórii ROTAX JUNIOR štartoval Šimon Hegely.

V kategórii ROTAX JUNIOR licencia štartoval Jose Andres Cordova Belduma.

V kategórii ICA 100 sa umiestnil na prvom mieste Lukáš Takacs pred Dominikom Takacsom a na treťom mieste sa umiestnil Tomáš Takacs.

 lt10097.jpg

Na trati vo Vechci, na území východného Slovenska, sme videli profesionalitu zo strany jazdcov, ktorí si vychutnali skvelý pretek. Síce im skomplikovalo jazdu na trati veľmi horúce letné počasie, avšak s ním sa hravo vysporiadali a statočne bez menšieho zaváhania ho prekonali.

V tejto sezóne nás čaká ešte veľký súboj o body, ktorý bude najbližšie už 20. Júla v Bruck an der Leitha. Pretekári sa môžu opäť tešiť na skvelé počasie, ako aj dobre postavenú Rakúsku trať.

Lukáš Tóth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri