Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Toyota a Porsche bojujú o víťazstvo v 24 Le Mans

Sunday, 19. 06. 2016 - 08:26, Ľuboš Kašický   

Toyota a Porsche bojujú o víťazstvo v 24 Le Mans

Ráno už len štyri posádky majú šancu vyhrať 84.ročník slávnej 24h Le Mans. Najlepšie Audi však stráca takmer dve kolá.

Po mokrom štarte viedlo bezpečnostné vozidlo šesťdesiat nadržaných plnokrvníkov osem kôl. Až na konci prvej hodiny preteky reštartovali a do čela sa okamžite cez dve vedúce posádky pretlačil Mike Conway na Toyote č.6. Onedlho na to sa na druhú pozíciu natlačila aj druhá továrenská Toyota č.5 s Buemim.

m16-2281.jpg

V tretej hodine sa taktovky ujala posádka Webber, Hartley, Bernhard na Porsche č.1 s ktorou až do polnoci preťahovala o líderstvo Toyota č.6. Porsche v rukách Brendona Hartleya sa však začalo prehrievať a Angličan musel do depa, kde mu vymenili vodné čerpadlo. Porsche stratilo nielen vedenie, ale aj niekoľko kôl. Problémy však pokračovali a 2,5 hodiny v depe znamenalo prepad na 53.miesto a koniec všetkým nádejám pre úradujúcich majstrov sveta.

t1.jpg

Na čele sa zahniezdila Toyota, pričom sa vo vedení striedali obe posádky. Vlajku Porsche drží druhá posádka Dumas, Lieb a Jani, ktorá na obe Toyoty stráca iba niekoľko sekúnd a určite zaútočí. Audi číslo 7 (Fassler, Lotterer, Treluyer) po technických problémoch stráca už 11 kôl a druhé Audi s číslom 8 (Duval, di Grassi, Jarvis) je so stratou 2 kôl relatívne stále v hre, ale šance sa zmenšujú.

t3.jpg

Zaujímavý súboj na nože sa odohráva v kategórii LM GTE Pro, kde sa favorizované Fordy GT, ktoré prostredníctvom tímu Chipa Ganassiho nasadili štyri autá, pasujú s Ferrari. Ráno ostali v hre o víťazstvo už len dva Fordy (č.68 a č.69). Tie však zaostávajú za Ferrari 488 GTE tímu Risi Competizione s posádkou Fisichella, Vilander a Malucelli. Všetcky tri atá sú však v jednom kole a bude to ešte napínavé.

full-8-to-go.jpg

gt-pro.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri