Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Maťo Homola druhý v kvalifikácii na pretekoch v Nemecku!

Saturday, 18. 06. 2016 - 22:31, Public relations   

 Maťo Homola druhý v kvalifikácii na pretekoch v Nemecku!

Ďalší pretekársky víkend seriálu TCR International Series pokračuje poslednými pretekmi v Európe - v nemeckom Oscherslebene. Maťo Homola a jeho tím pricestovali o niečo skôr, keďže na štvrtok bolo naplánované testovanie pre všetky tímy nielen zo seriálu TCR International Series, ale aj TCR Germany a ADAC Formula 4. Už počas testovania, kedy bola možnosť poriadne spoznať okruh a vyskúšať najrôznejšie nastavenia, ukázal Maťo Homola svoju rýchlosť, keď sa mu podarilo zajazdiť 4. najrýchlejší čas dňa.

Pravý pretekársky víkend však začal až dnes voľnými tréningami č. 1 a 2. Už do prvého tréningu vstupoval Maťo s istotou, ktorú potvrdil aj jeho výsledok. „Vedel som, že máme dobre nastavené auto, podarilo sa nám zajazdiť veľké množstvo testovacích kilometrov a prvý voľný tréning ukázal, že máme naozaj výbornú rýchlosť." V ňom sa Maťovi podarilo zajazdiť najrýchlejší čas zo všetkých a na druhého Pepeho Oriolu získal až 0,584 s.

6b9e262e-4ae8-4ada-8772-0ecabdcbe54d.jpg

V druhom voľnom tréningu stihol otestovať ešte pár zmien a následne sa rozpršalo. Maťov čas v ňom stačil na 7. miesto, no ak zarátame aj výsledok prvého, tak sa pred neho nikto nedostal. Ku koncu tréningu sa spustil dážď, čo nás pripravilo na mokrú kvalifikáciu.

Tesne pred kvalifikáciou našťastie prestalo pršať. Jaro Krajčí, Maťov inžinier: „Usmialo sa na nás šťastie a tesne pred kvalifikáciou vyšlo slnko a vysušilo trať. Maťo sa presne držal našej dohodnutej stratégie a podarilo sa mu zajazdiť výborný výsledok. V prvej aj druhej časti kvalifikácie obsadil fantastické druhé miesto. Auto fungovalo výborne, mám z toho veľkú radosť!"

1ec7ba74-d537-467e-ae40-755ca085c7a7.jpg

Pre tím to znamená výborné umiestnenie v kvalifikácií, keďže Maťov tímový kolega, Dušan Borković, skončil na pole position, takže v prvých pretekoch uvidíme štartovať dva SEATy Leon TCR tímu B3 Racing Team Hungary z prvého radu!

Nezabudnite, zajtra môžete sledovať preteky naživo na YouTube kanáli TCR TV, prípadne na www.tcr-series.tv a zo záznamu na Sport 1 v nedeľu od 17:15.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri