Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Továrenský tím Škoda Motorsport dosiahol na Czech Rally Zlín ďalšie fantastické víťaztvo

Wednesday, 26. 08. 2009 - 08:49, Radovan Szabosi   

Továrenský tím Škoda Motorsport dosiahol na Czech Rally Zlín ďalšie fantastické víťaztvoPosádka Jan Kopecký – Petr Starý zvíťazila na 39. ročníku Czech rally Zlín, celkovo piatom vystúpení továrenského tímu Škoda Motorsport v sérii Intercontinental rally chalenge (IRC). Skvelé víťazstvo korunoval tretím miestom Juho Hänninen so spolujazdcom Mikko Markkulom.


Tibor Szabosi;_mg_6901.jpg

Czech rally Zlin, ktorá privítala rekordných 24 vozidiel kategórie Super 2000, odštartovala piatkovou nočnou super-ereskou, veľmi atraktívnou pre davy divákov, ktorými je zlínska rally povestná. Vyhral ju Juho Hänninen s továrenskou Fábiou o sekundu pred tímovým kolegom Kopeckým.

Tibor Szabosi;_mg_7004.jpg

Na pretekárov čakalo spolu 15 rýchlostných skúšok. Po prvej piatkovej nasledovalo osem v sobotu a zostávajúcich šesť v nedeľu v celkovej dĺžke 254,96 km. Preteky boli od prvej chvíle urputným súbojom o sekundy medzi desiatkou jazdcov pomýšľajúcich na celkové víťazstvo. Jan Kopecký od začiatku súťaže nasadil ostré tempo a zo sobotňajších ôsmich rýchlostných skúšok získal na piatich najrýchlejší čas s celkovým náskokom 61 sekúnd na druhého v poradí. Juho Hänninen vyhral v sobotu jednu rýchlostnú skúšku a dokončil etapu na celkovom štvrtom mieste. Sobotňajšie záverečné dve etapy poznamenal silný dážď, ktorý preveril jazdcov so suchým obutím.

Tibor Szabosi;_mg_7625.jpg

Prvé tri rýchlostné skúšky nedeľnej etapy sa ešte niesli v znamení pneumatikovej lotérie z dôvodu mokrej trate. Jan Kopecký bezpečne udržoval odstup od dotieravých súperov a s jednou vyhratou rýchlostnou slúškou si suverénne prišiel pre víťazstvo. Juho Hänninen po malom „výlete“ mimo trať vyhral posledné dve rýchlostné skúšky a celkové tretie miesto znamená ďalší skvelý výsledok po júlovom „double“ na ruskej rally.

Tibor Szabosi;_mg_7847.jpg

Michal Hrabánek, šéf tímu Škoda Motorsport neskrýval obrovské tímové nadšenie: „Je to krásny okamih. V domácom prostredí bol na nás od začiatku vyvíjaný ohromný tlak, vďaka skutočnej precíznej a profesionálnej práci všetkých členov tímu prišla odmena v podobe ďalšieho víťazstva a tretieho miesta pre značku Škoda a vozidlo Fábia Super 2000. Obom posádkam a všetkým kolegom patrí obrovská vďaka. Od začiatku roka, kedy sme sa úspešne vrátili do sveta motorsportu, naše vozidlo a posádky dokazujú, že sú výborne pripravení, konkurencieschopní a spoľahliví. Výborne sa tu v Zlíne prezentovali aj privátne Fabie belgického tímu RGRS s jazdcom Pavlom Valouškom, ktorý si prišiel pre šieste miesto a talianskeho A-style tímu s Jevgenijem Novikovom, ktorý mal kvalitné časy počas celej rally až do smolného vyradenia krátko pred koncom.“

Tibor Szabosi;_mg_7652.jpg

Jan Kopecký: „Je to fantastický pocit vyhrať „barumku“. Na najlepšie obsadenej tohtoročnej IRC rally sa nám podarilo zavŕšiť sériu našich druhých miest tým najvyšším. Trate okolo Zlína sú veľmi náročné a navyše sa s nami včera poobede zahralo počasie. Sme radi, že sme sa bez problémov dostali víťazne do cieľa. Spoločne s Petrom chceme poďakovať všetkým fanúšikom za neuveriteľnú atmosféru od piatku až do nedele. Už od piatkového večera, kedy sa jazdila nočná super-eresk, sme cítili ich obrovskú podporu.“

Tibor Szabosi;_mg_7067.jpg

Juho Hänninen: „Túto rally sme s Mikkom absolvovali prvýkrát a musím povedať, že to bola jedna z najnáročnejších tratí, na akej sme doteraz pretekali. S celkovým tretím miestom sme veľmi spokojní, stačí sa pozrieť na nabité pole plné skvelých jazdcov. Auto bolo opäť po celý čas skvelé, je radosť s ním pretekať.“






Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri