Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tománek sa na teší na obnovenie spolupráce s Prokopom

Thursday, 30. 01. 2014 - 20:43, Zdenka Frývaldská   

Tománek sa na teší na obnovenie spolupráce s Prokopom

Na trate majstrovstiev sveta v rally sa po pravom boku Martina Prokopa opäť objaví Jan Tománek. Pomôže návrat spolujazdca k lepším výkonom posádky?

 

Vladislav Maschl;img-9517-2.jpg

Šesť úspešných sezón majstrovstiev sveta v rally spolu absolvovala česká posádka Martin Prokop - Jan Tománek. V roku 2012 ich však rozdelili osobné problémy a na pravú stranu sa posadil najprv Zdeněk Hrůza a potom Michal Ernst. Prešli dva roky a dvojica sa vracia späť na scénu. „Som veľmi rád, že sme s Jendom našli spoločnú reč a vôľu pracovať na spoločných cieľoch," prezradil český jazdec v oficiálnej tlačovej správe. Jednoduché to však určite nebude. Honza nesedel v súťažnom vozidle takmer plné dve sezóny a s Martinom sa lúčil v dobe, keď práve presedlal do vozidla špecifikácie WRC. „V tíme som strávil šesť rokov, no do najvyššej kategórie sme s Martinom len nahliadli. Celý tím sa posunul ďalej, smerom hore, kde sa stal konkurencieschopným. Verím, že sa dokážeme ešte viac priblížiť špičkovým tímom a súperiť s nimi," zhrnul svoje predstavy staronový spolujazdec.

Tibor Szabosi;img_8487.jpg

Honza má za sebou úspešný štart na Rally Dakar 2014, kde spolu s Michaelom Kašpárkom a Tomášom Kašpárkom skončili v kategórii kamiónov na skvelom 18. mieste. Už počas tejto náročnej súťaže komunikoval s Prokopom a dohodol sa na obnovení spolupráce. Na spoločný štart na Rally Sweden sa veľmi teší. „Veľmi sa teším na tím, s ktorým som strávil toľko rokov. Dvojročná prestávka, keď som v podstate vôbec nesedel v súťažnom vozidle je pre mňa veľkou výzvou a motiváciou. Viem, že si to vyžaduje plnohodnotnú prípravu a som ochotný sa tomu venovať. S Martinom by sme mali absolvovať celú sezónu, no čo z toho nakoniec vyjde je len otázkou času. Všetci totiž čakajú, že príchodom nového spolujazdca sa „veci" pohnú k lepšiemu, takže verím, že to tak naozaj bude a že všetko pôjde podľa plánu," uzavrel Tománek.

Monica Parisotto;prokop-tomanek_4.jpg

Rally Sweden je druhým podnikom majstrovstiev sveta v rally. Uskutoční sa v dátume 5.-8.2.2014 a nebude na nej teda chýbať ani česká dvojica Martin Prokop - Jan Tománek, ktorá spoločne usadne do vozidla Ford Fiesta RS WRC.

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri