Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tímy Stobart a Munchi’s po sezóne končia vo WRC

Saturday, 15. 10. 2011 - 21:37, Katarína Ďurecová   

Tímy Stobart a Munchi’s po sezóne končia vo WRC

Po šiestich rokov pôsobenia vo WRC oznámili tímy Stobart a Munchi's svoj koniec a budúci rok ich už na štarte neuvidíme.

Tím Stobart sa na svoj prvý štart vo WRC postavil na Rallye Monte Carlo v roku 2006. Pôvodne mal Stobart s M-Sportom iba trojročnú zmluvu, ale nakoniec tím ostal v majstrovstvách sveta dvakrát tak dlho. Vedie firmy Stobart nemá už totiž o predĺženie kontraktu záujem (tu zohrala zrejme veľkú úlohu i smrť bývalého šéfa firmy Eddieho Stobarta), ale jeho úlohu by podľa nemeckého serveru rallye-magazin.de mohla prebrať firma Adapta, ktorú je spojená so štartmi Madsa Ostberga vo WRC.

Vladislav Maschl;img-1357.jpg

V súvislosti s Madsom Ostbergom sa objavila i informácia, že Nór by mal napriek avizovanému ukončeniu sezóny španielskou rally nakoniec štartovať i vo Walese, čo znamená, že zrejme predsa len nakoniec zohnal nejaké peniaze. V budúcej sezóne by sme teda Ostberga mohli vidieť v tíme Adapta vo WRC a Nór ešte navyše plánuje štarty v nórskom a taktiež šampionáte, kde by sa chceli zlepšiť na asfalte, kde má podľa vlastných slov ešte veľké rezervy a dosť na ňom stráca. Podľa rallye-magazin.de by si mal preto Ostberg na tieto príležitosti kúpiť Fiestu RRC so špeciálnym kitom, ktorý je možné prestavať na WRC a to i napriek tomu, že jazdci, ktorí si Fiestu RRC vyskúšali z nej príliš nadšení nie sú.

Medzi najväčšie úspechy končiaceho Stobartu sa radí niekoľko pódiových umiestnení Jariho-Mattiho Latvalu, Henninga Solberga, Madsa Ostberga, Gigiho Galliho či Francoisa Duvala a taktiež i štart Valentina Rossiho, či Marcusa Gronholma za tento tím.

Tibor Szabosi;1t1u8126.jpg

Tak ako v prípade tímu Stobart, po šiestich rokoch končí i argentínsky tím Munchi's, za ktorý po celé obdobie jazdil Federico Villagra a jeho spoluvlastníkom je Villagrov obvyklý spolujazdec Luis Perez Companc. Znamená to teda, že Villagrov štart v Španielsku bude posledný krát, čo tento tím uvidíme vo WRC. Medzi najväčšie úspechy tohto tímu je možné zaradiť dve štvrté miesta Federica Villagru z Grécka a domácej Argentíny z roku 2009.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri