Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tím Mini je po svojom debute spokojný

Sunday, 08. 05. 2011 - 19:37, Katarína Ďurecová   

Tím Mini je po svojom debute spokojný

Dani Sordo pri debute Mini obsadil solídne šieste miesto, Kris Meeke kvôli technickým problémom rally nedokončil. V tíme Mini i napriek tomu po skončení Rally Sardínie zavládla spokojnosť.

Kris Meeke zajazdil počas prvého i druhého dňa zopár skutočne pôsobivých časov, nakoniec ho ale v oboch dňoch vyradil z hry technický problém: „Už pred začiatkom rally sme avizovali, že chceme zistiť, aké rýchle je naše auto a dokázali sme, že rýchlostne sme na veľmi dobrej úrovni. Taktiež, Daniho auto fungovalo bezchybne a bolo spoľahlivé. Mňa postihla menšia technická porucha a to počas oboch dní a na tretí deň sme už nechceli riskovať, že sa to stane opäť. Vieme, v čom je problém i ako ho vyriešiť. Nešlo to spraviť počas víkendu, ale nabudúce už bude všetko v poriadku. Každý má veľmi pozitívne pocity, takže my len musíme nadviazať na náš výkon a posunúť sa ďalej. Musíme začať pracovať na vývoji na asfalte, lebo nás do konca roku čakajú tri asfaltové rally. Musíme sa začať učiť rozumieť autu na všetkých povrchoch a preto nás čaká ešte veľa vývoja a testovania. Musíme sa uistiť, že budeme silní v každom smere", uzaviera svoje vyčerpávajúce hodnotenie svojho debutu s Mini Kris Meeke.

Vladislav Maschl;crw-8506.jpg

Dani Sordo si na svoje konto pripisuje šieste miesto, s ktorým je spokojný: „Je dobré byť späť, pretože milujem jazdenie s rally autami. Trávenie času doma bolo ťažké a trochu i frustrujúce, ale teraz som späť", vyjadril sa po skončení rally Sordo, ktorého sme naposledy mohli vidieť na Rally GB ešte za volantom Citroenu C4 WRC. „ Som rád, že sme získali nejaké body. Je ťažké bojovať, pokiaľ medzera medzi jazdcom pred vami i jazdcom za vami je skutočne veľká, ale je dobré získavať skúsenosti s novým autom a novým tímom. Pozrieme sa na dáta z auta a urobíme všetko preto, aby sme na ďalšej rally boli ešte lepší. Vývoj auta si skutočne užívam. Ľudia z Prodrivu sú skutoční profesionáli a vedia, ktorým smerom sa uberať. Verím tomu, že na ďalšej rally budeme ešte lepší", hovorí Sordo.

Vladislav Maschl;crw-8950.jpg

Mini sa najbližšie objaví až na Rally Finland, čo znamená, že vynechávajú Rally Argentina a Acropolis Rally. „Nie je to frustrujúce, čakať až do Fínska, pretože teraz máme čas na to, aby sme pracovali na aute a aby sme ho pripravili na asfaltové rally, ktoré sa odohrajú neskôr a kde taktiež chceme byť konkurencieschopní", uzatvára Dani Sordo.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri