Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Technológie spoločnosti Intel nájdete aj v info-tainmentových systémoch spoločnosti Nissan

Tuesday, 10. 04. 2012 - 10:25, Daniel Mandzi   

Technológie spoločnosti Intel nájdete aj v info-tainmentových systémoch spoločnosti Nissan

- Procesor Intel® AtomTM bude poháňať ďalšiu generáciu automobilových informačných systémov automobilky NISSAN Motor Company pre vybrané modely v roku 2013.
- Intel a NISSAN pracujú na spoločnom výskume a vývoji produktov aby priniesli nové a inovatívne zážitky pre ľudí za volanom.
- Spoločný výskum prinesie výhody integrácie spotrebnej elektroniky a konektivity v automobiloch pomocou cloud služieb.

le1.jpg

Spoločnosť Intel dnes oznámila, že ďalšia generácia takzvaného in-vehicle infotainment systému (IVI) pre vybraté automobily firmy NISSAN Motor Company budú poháňané procesorom Intel® AtomTM už v roku 2013. IVI systém obsahuje aj nový, inovatívny duálny display, ktorý bol predstavený iba pred niekoľkými dňami v aute Infiniti LE. Ide o luxusný koncept automobilu s nulovými emisiami, ktorý bol predstavený na medzinárodnom autosalóne v New Yorku s názvom International Auto Show. Infiniti je luxusná značka automobilov patriaca pod NISSAN Motor Company.

"Technológie a automobily sú nedeliteľnou súčasťou každodenného života a ich kombináciou môžeme dosiahnuť skutočne plne prepojený, mobilný životný štýl," povedal Ton Steenman, viceprezident Intel Intelligent Systems Group. "Spracovateľský výkon procesora Intel Atom umožní NISSANu priniesť informácie a zábavu pre vodiča a zároveň pasažierov, samozrejme pri dodržaní najvyššej bezpečnosti. Tým sa otvárajú dvere pre zaujímavé šoférske zážitky."

NISSAN si vybral spoločnosť Intel ako technologického partnera, aby spolu vyvinuli bohaté zážitky pre automobilový priemysel, ktorý vodiča a pasažierov informuje, zabaví a zároveň zabezpečí optimálnu bezpečnosť. Duálny displej umožní vodičovi vidieť aktuálne dopravné informácie či navigáciu a zároveň ponúkne zábavu ako napríklad filmy ostatným pasažierov.

"Infiniti LE predstavuje koncept inteligentnej pohostinnosti," povedal Andy Palmer, výkonný viceprezident spoločnosti NISSAN Motor Company a riaditeľ divízie Infiniti. "Duálny displej vyvinutý s technológiami spoločnosti Intel vo vnútri je prelomový prvok, ktorý zobrazí dôležité informácie na správnom mieste a v správny čas."

Vývoj produktu stavia a dlhodobom partnerstve medzi spoločnosťami Intel a NISSAN, ktoré zahŕňa spoločný výskum v Intel Labs pri skúmaní nových ciest budovania aplikácií a konektivity mobilných zariadení v automobiloch. Zdieľaním podobných prístupov zameraných na užívateľov pri výskume a vývoji produktov s kombináciou so skúsenosťami spoločnosti Intel na poli zariadení spotrebnej elektroniky ako aj expertíz z hardvérových a softvérových riešení a silnej pozície automobilky NISSAN v automobilovom priemysle a jej pochopení potrieb vodičov, tieto dve spoločnosti pomáhajú automobilovému priemyslu priniesť nové zážitky pre vodičov a pasažierov.

le2.jpg

Spoločný výskum zameraný do viacerých oblastí výskumu vrátane mobilného spojenia zariadení a automobilu, cloud služieb pre automobily a video bezpečnosti cez smartfóny, ako aj prístupu k vozidlám a jeho ovládanie cez smartfóny. Napríklad využitím automobilovej konektivity, kamier a senzorov, ktoré už sú v autách, bude môcť automobil posielať informácie majiteľovi na smartfón, keď ho zaparkuje na neznáme miesto. Alebo, použitím bezkontaktnej komunikácie alebo čítania čiarových kódov pre bezpečné spárovanie smartfónu a automobilu umožní smartfónu stať sa virtuálnym kľúčom pre vzdialený bezkľúčový prístup do vozidla.

Toto oznámenie nasleduje ďalšie snahy realizácie vízie spoločnosti Intel pre pripojený automobil vrátane nedávnej tvorby $100 miliónového fondu Intel Capital Connected Car Fund, ktorý otvoril nové globálne centrum Automotive Innovation and Product Development Center v nemeckom Karlsruhe. Ide o akademický výskumný program zameraný na IVI, telematiku a zároveň rozšírenie Intel Labs Experience a Interaction Research v automobilovom priemysle.

O spoločnosti Intel

Intel (NASDAQ: INTC), svetový vodca v oblasti vývoja polovodičov, vyvíja technológie, produkty a iniciatívy s cieľom sústavne zlepšovať prácu a život ľudí. Ďalšie informácie o spoločnosti Intel nájdete na stránkach www.intel.com/pressroom a blogs.intel.com.                                                                   

Intel a logo Intel sú ochranné známky alebo registrované značky spoločnosti Intel v Spojených štátoch a ďalších krajinách.

* Ďalšie názvy a značky môžu byť prehlásené za vlastníctvo iných subjektov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri